Δεν είναι η πρώτη φορά και σίγουρα δεν θα είναι ούτε η τελευταία, που η δύναμη του ποδοσφαίρου, τίθεται στην υπηρεσία της Κοινωνίας.

Η Street League, το κορυφαίο αθλητικό φιλανθρωπικό ίδρυμα του Ηνωμένου Βασιλείου, χρησιμοποιεί αυτήν την δύναμη για να βοηθήσει τους νέους να ξεπεράσουν τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν στην εύρεση εργασίας, όπως αναφέρει η Παγκόσμια Ομοσπονδία στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Ένα ίδρυμα, μερικώς χρηματοδοτούμενο από την FIFA, βοηθά τα παιδιά ηλικίας 16 έως 24 ετών από μειονεκτούσες ομάδες να μάθουν βασικές δεξιότητες που τους βοηθούν να προχωρήσουν σε θέσεις εργασίας, κατάρτισης και εκπαίδευσης.

Η πρωτοβουλία λειτουργεί σε 14 περιφέρειες σε όλη την Αγγλία και την Σκωτία, όπου ένας στους πέντε νέους είναι άνεργοι.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, έχει υποστηρίξει 6.000 νέους ανθρώπους από το 2010. Μόνο τους τελευταίους 12 μήνες, 1.127 νέοι βρήκαν σε θέσεις εργασίας, ενώ μόλις 500 έχουν διατηρήσει την απασχόλησή τους για τουλάχιστον έξι μήνες κατά το παρελθόν έτος.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο, είναι ένα από τα διάσημα πρόσωπα του ποδοσφαίρου, που έχει χαιρετήσει το έργο της Street League, όταν επισκέφτηκε ένα από τα προγράμματα της στο Λονδίνο. «Αυτό είναι ένα εκπληκτικό έργο», είπε. «Ως άνθρωπος του ποδοσφαίρου, αισθάνομαι τόσο υπερήφανος που το άθλημα μου μπορεί να κάνει μια τέτοια διαφορά στη ζωή αυτών των νέων».