Οξεία αντιπράθεση ανάμεσα στην αντιπρόεδρο της Βουλής, Τασία Χριστοδουλοπούλου με τους βουλευτές της ΝΔ και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος, Νίκο Δένδια, προκάλεσε αναφορά της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ ότι συντονίζονται από την ΝΔ «όλοι αυτοί που κάνουν επιθέσεις και χτυπάνε τα σπίτια των βουλευτών».

«Με αυτά που έγιναν χθες και σήμερα όλο αυτό το κλίμα που έχει αναπτυχθεί στην Ελλάδα οι ανώνυμοι μέχρι σήμερα, που κολλάνε τις αφίσες στη Β. Ελλάδα και στοχοποιούν βουλευτές μας, αυτοί που πάνε και κάνουν επιθέσεις και χτυπάνε στα σπίτια, όλοι αυτοί συντονίζονται από την Νέα Δημοκρατία» είπε η κ. Χριστοδουλοπούλου ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων από την πτέρυγα της ΝΔ.

«Έχετε ηττηθεί έχετε όμως προσφέρει και θεάρεστο έργο προς την Ακροδεξιά, νομιμοποιήσατε την ΧΑ στο δημοκρατικό τόξο σας, την ξεπλύνατε από ναζιστικό κόμμα, την κάνατε εθνική δύναμη και θα λογοδοτίσετε για αυτό διότι ανοίξατε το τζίνι του εθνικισμού. Εμείς είμαστε υπερήφανοι για τις ιδέες μας και για το ότι είμαστε φορείς των ιδεών που γράφτηκαν στις ένδοξες σελίδες της ιστορίας» είπε επίσης η αντιπρόεδρος της Βουλής, προκαλώντας την οξεία απάντηση του Νίκου Δένδια.

«Πριν εισέλθω στην αίθουσα να γνωρίσω την συνάδελφο του ΣΥΡΙΖΑ Πιερρίας και είχα την ευκαιρία να της πως σήμερα θα είμαι στην Κατερίνη και θα εκμεταλλευτώ αυτή την περίπτωση για να καταδικάσω με τον απερίφραστο τρόπο τα επεισόδια εναντίον της» ξεκίνησε την παρέμβασή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ. Κι όπως δήλωσε ο κ. Δένδιας: «Απορρίπτω με τον πιο σκαιό και απόλυτο τρόπο την οποιαδήποτε δήλωση οποιουδήποτε εδώ μέσα ότι η ΝΔ είναι πίσω από οποιοδήποτε επεισόδιο κατά οιουδήποτε. Η ΝΔ έχει υπάρξει θύμα επεισοδίων, έχει δώσει αίμα στην προσπάθεια εναντίον της τρομοκρατίας. Δεν νομιμοποιείται όποιος παρέστη ως μάρτυς υπερασπίσεως της τρομοκρατίας να έρχεται εδώ και να μας κουνάει το χέρι. Εμείς δώσαμε αίμα».

«Ως προς την ΧΑ έχουμε δώσει επίσης μάχες. Κι ελπίζω τις επόμενες μάχες να τις δώσουμε όλοι μαζί σε αυτή την αίθουσα εναντίον της ακραίας αυτής περίπτωσης, που μας προέκυψε μέσα από την κρίση, εναντίον του ναζισμού και τους φασισμού. Κι όπως διασπά αυτό το ενιαίο μέτωπο είναι απερίγραπτος και απαράδεκτος» είπε ακόμη ο Νίκος Δενδιάς.

Τέλος, παρενέβη ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο οποίος και ανέφερε: «Θέλω να διευκρινίσω ότι το καθήκον του δικηγόρου όπως και το δικαίωμα στη μαρτυρία είναι ιερά πράγματα και στη βάση του δικαιακού μας συστήματος και δεν μπορούν να αποτελούν φακέλωμα για οποιονδήποτε από μας και για οποιαδήποτε υπόθεση. Κύριε Δένδια κάνατε την κριτική σας, παρακαλώ το “δεν νομιμοποιείται δεν ισχύει”».