Έτοιμο το κανάλι του Βαγγέλη Μαρινάκη και ένα δεύτερο «Mega» γεννιέται στο Περιστέρι ενώ ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού και μεγαλοεφοπλιστής παίρνει δεύτερη τηλεοπτική αδειοδότηση λίγο πριν από τις εκλογές.

Σύμφωνα και με τις typologies.gr προεκλογικό άρωμα έχει η προκήρυξη του ΕΣΡ για τις δύο άδειες εθνικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου. Η δημοσίευση της προκήρυξης στο ΦΕΚ έγινε την περασμένη Τρίτη, ενεργοποιώντας το διάστημα των 45 ημερών για την υποβολή ενδιαφέροντος. Η διαδικασία είναι πλέον ανοιχτή για την κατάθεση αιτήσεων από τους ενδιαφερομένους. Ο ένας είναι ήδη γνωστός. Πρόκειται για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, που έχει καταθέσει και την εγγυητική επιστολή των 3,5 εκατ. ευρώ στο ΕΣΡ. Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αιτήσεις έως τις 25 Φεβρουαρίου και πέντε ημέρες μετά κλείνει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων. Το ΕΣΡ θα προχωρήσει στον έλεγχο των φακέλων και αν υπάρξουν περισσότεροι από δύο ενδιαφερόμενοι θα γίνει δημοπρασία, με τιμή εκκίνησης τα 35 εκατ. ευρώ.

Πέρα από τους γενικούς και τους ειδικούς όρους της προκήρυξης, που είναι ίδιοι με της πρώτης τηλεοπτικής αδειοδότησης, αξίζει να αναφερθεί ότι γίνεται ειδική μνεία στους υποψηφίους που «δεν λειτουργούν ως πάροχοι περιεχομένου κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης», όπως είναι, για παράδειγμα, η Άλτερ Έγκο του Β. Μαρινάκη. Σε αυτή την περίπτωση, με την υποβολή της αίτησης ζητούνται επιπλέον τα αναλυτικά βιογραφικά και υπεύθυνη δήλωση με την οποία να δηλώνεται ότι εντός έξι μηνών από τη χορήγηση της άδειας θα μεταδίδεται το προβλεπόμενο πρόγραμμα για σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας ενημερωτικού χαρακτήρα.

Ο τίτλος του καναλιού, κατά πάσα πιθανότητα, θα είναι «Μega One», ενώ μάχη θα δοθεί και για την ταινιοθήκη, το αρχείο των ειδήσεων και το λογότυπο του Mega, που πλέον εκπέμπει μόνο μέσω Internet και είναι σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης, αναμένοντας τον πλειστηριασμό των περιουσιακών στοιχείων της Τηλέτυπος.

Το μόνο που έχει γίνει γνωστό είναι ότι η Πόπη Τσαπανίδου θα έχει διευθυντική θέση. Δίπλα στην Πόπη Τσαπανίδου βρίσκονται οι Ανδρέας Παναγόπουλος, Θανάσης Τρομπούκης, Αλέξανδρος Κλώσσας και Γιάννης Μούτσος.