Λογικό είναι να συντηρείται η υπόθεση καταβολής της δόσης Δεκεμβρίου στον Παναθηναϊκό, όσο δεν καταβάλλεται.

Η πληροφόρηση του Sportime, στη δύση του 2018, ότι η πληρωμή θα γίνει έως τις 20 Ιανουαρίου χρονικά, θα επιβεβαιωθεί μόνο αν ο Γιάννης Αλαφούζος την τακτοποιήσει μέχρι την επόμενη Παρασκευή.

Δεν είναι εύκολο, μια και μιλάμε για ένα ποσό κοντά στο εκατομμύριο, ωστόσο τούτο θα είναι ένα ακόμη δείγμα πως όλα βαίνουν καλώς.

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ είχε ενημερώσει τον Νίκο Νταμπίζα για την προβλεπόμενη καθυστέρηση από τον Δεκέμβριο. Ο τεχνικός διευθυντής το ποδοσφαιρικό τμήμα εγκαίρως, πριν τα Χριστούγεννα. Ουδείς διαμαρτυρήθηκε και, αν αφουγκραζόμαστε καλά, ουδείς ανησυχεί.

Το πρόβλημα είναι, βέβαια, που ακόμη και τώρα η καταβολή ή όχι δόσης συμβολαίων στον Παναθηναϊκό εξακολουθεί και είναι είδηση. Η εμπιστοσύνη που υπάρχει, λόγω Νταμπίζα και Δώνη, δεν θα κλονιστεί εφόσον πληρωθεί η σημαντική αυτή υποχρέωση. Δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι δεν θα γίνει ή πως θα υπάρξει καθυστέρηση. Η Παρασκευή είναι κοντά…

«Καυτές» υποθέσεις

Στα 1.230.000 ευρώ είναι η οφειλή σε Στραματσόνι και Ρινάλντι. Υποθέσεις που έχουν μπει ήδη στη δικαστική οδό και πρέπει άμεσα να βρεθεί άκρη, ώστε να μην κινδυνεύσει η διαδικασία αδειοδότησης.

Ανοικτά μέτωπα υπάρχουν ακόμη, δεκάδες. Πιστωτές πρώην παίκτες, πρώην προπονητές (οφείλονται χρήματα σε όλους από το 2012 και μετά), ιδιώτες. Η διαχείριση, πάντως, των θεμάτων με «Στράμα» και Ρινάλντι θα δείξει πολλά. Γιατί τα ποσά είναι μεγάλα…

Φυσικά δεν απαιτείται άμεση καταβολή. Λογικά σήμερα θα βγει το δοσολόγιο για τον Αργεντινό. Αν βρεθεί μία λύση για μακρόχρονη αποπληρωμή στον Ιταλό προπονητή, θα είναι το ιδανικό.

Μέχρι στιγμής τα αντανακλαστικά του δικηγόρου Παπαντωνίου και του οικονομικού επιτελείου της ΠΑΕ είναι καλά. Μένει αυτό να συνεχιστεί και να κλείσουν με επιτυχία και αυτές οι εκκρεμοδικίες.