«Σε ευχαριστώ Φρέντι Μέρκιουρι που μου έδωσες την μεγαλύτερη χαρά στη ζωή μου. Αυτό είναι για σένα λατρεμένε». Αυτή ήταν η δήλωση του Ραμί Μάλεκ, του νικητή στην κατηγορία της Καλύτερης Ερμηνείας σε Δραματική Ταινία κατά την χθεσινή 76η τελετή απονομή των Χρυσών Σφαιρών για την ταινία Bohemian Rhapsody. Η ταινία, η οποία αναφέρεται στη ζωή του θρυλικού frontman των Queen, αναδείχτηκε νικήτρια και στην κατηγορία Καλύτερη Δραματική Ταινία.
Χρυσή Σφαίρα στην κατηγορία του Α’ Γυναικείου Ρόλου κέρδισε η Ολίβια Κόλμαν για την ταινία “Η Ευνοούμενη” του Έλληνα σκηνοθέτη Γιώργου Λάνθιμου. Συγκινημένη η Ολίβια Κόλμαν ευχαρίστησε τον έλληνα σκηνοθέτη κατά την παραλαβή του βραβείου της και αστειεύτηκε λέγοντας ότι θα ήθελε να ξεσπάσει σε κλάματα, ωστόσο κάτι τέτοιο θα είχε ως αποτέλεσμα «να την κοροϊδέψει το τραπέζι της».
Παρότι θεωρούνταν σχεδόν βέβαιο ότι το βραβείο στην κατηγορία Καλύτερη Γυναικεία Ερμηνεία Σε Δραματική Ταινία θα έπαιρνε η Lady Gaga για την ταινία «Ένα Αστέρι Γεννιέται», η Γκλεν Κλόουζ έκανε την έκπληξη και τιμήθηκε για τον ρόλο της στην ταινία “The Wife”, όπου υποδύεται την σύζυγο ενός βραβευμένου με Νόμπελ λογοτέχνη.
Κατά την παραλαβή του βραβείου της η Κλόουζ, καταχειροκροτούμενη από το κοινό που είχε σηκωθεί όρθιο, δήλωσε ότι σκέφτεται την μητέρα της, “η οποία όλη της την ζωή εξιδανίκευε τον πατέρα μου”. “Πρέπει να βρίσκουμε προσωπική πραγμάτωση. Πρέπει να ακολουθούμε τα όνειρά μας. Πρέπει να λέμε ‘μπορώ να το κάνω αυτό και πρέπει να μου επιτρέπεται να το κάνω’ “, είπε η ηθοποιός.
Πριν από έναν χρόνο η σκληρή ομιλία κατά του Ντόναλντ Τραμπ που είχε εκφωνήσει η Όπρα Γουίνφρι στην απονομή είχε προκαλέσει σχόλια, φέτος όμως ήταν οι δηλώσεις του Κρίστιαν Μπέιλ, του νικητή  στην κατηγορία Καλύτερος Α’ ανδρικός ρόλος σε μουσική ή κωμική ταινία για την ταινία του Άνταμ Μακέι Vice που σχολιάστηκε.