Στις πιο αυστηρές φυλακές του Χονγκ Κονγκ θα μεταφερθεί η Ελληνίδα, η οποία πέρυσι τον Νοέμβριο είχε συλληφθεί με 2,6 κιλά κοκαΐνης στο αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Star, η  Ειρήνη θα μεταφερθεί, σε λίγες ημέρες, σε μία από τις σκληρότερες φυλακές της Κίνας.

Η δίκη της είναι προγραμματισμένη για τις 7 Μαρτίου και θα διαρκέσει επτά ημέρες. Στο τέλος, σώμα επτά ενόρκων θα αποφανθεί για την αθωότητα ή την ενοχή της.

«Είναι μία πολύ δύσκολη υπόθεση», παραδέχθηκε στο STAR ο δικηγόρος της οικογένειας, Σάκης Κεχαγιόγλου. Στην Ελλάδα, για αντίστοιχη περίπτωση εισαγωγής ναρκωτικών δεν έχει υπάρξει ποτέ αθωωτική απόφαση, επισήμανε ο ίδιος.

Στις 22 Ιανουαρίου, ανήμερα των γενεθλίων της, η Ειρήνη Μ. γίνεται 20 χρονών και θα μεταφερθεί από τις φυλακές ανηλίκων σε άλλες φυλακές. Πριν δύο 24ωρα επικοινώνησε με τον δικηγόρο της και του μετέφερε την αγωνία της.

 Το χρονικό της υπόθεσης

Στις 22 Νοεμβρίου του 2017 ένας τυπικός έλεγχος στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κκονγκ αποκάλυψε πως στο σακίδιο της Ειρήνης υπήρχαν 2,6 κιλά κοκαΐνης συνολικής αξίας 300.000 ευρώ. Αμέσως συνελήφθη από τις τοπικές αρχές και τώρα αντιμετωπίζει ακόμα και την ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Οι γονείς έκαναν μήνυση προκειμένου να εκδοθεί στην Ελλάδα αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

«Με εκμεταλλευτήκαν, δε γνώριζα για τα ναρκωτικά», υποστήριξε η νεαρή γυναίκα που στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με το μόντελινγκ.
Η Ειρήνη έχει κατονομάσει στις αρχές τους ανθρώπους που, κατά την ίδια, την μετέτρεψαν εν αγνοία της σε «βαποράκι». Πρώτος στη λίστα είναι ένας Ρουμάνος που γνώρισε στη Μυτιλήνη. Ο σάκος με τα ναρκωτικά φέρεται να της δόθηκε στην Αντίς Αμπέμπα, εκεί όπου τραβήχτηκε και η τελευταία φωτογραφία της Ειρήνης, ένα περίπου 48ωρο πριν τη σύλληψη της. Όπως είπε ο κ. Κεχαγιόγλου, από την προκαταρκτική εξέταση προέκυψε μια σημαντική εξέλιξη αφού, με βάση το αγγλικό δικανικό σύστημα, δεν θα ληφθεί υπόψιν η κατάθεση που είχε δώσει στο αεροδρόμιο χωρίς να την υπογράψει.