Ο Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ ξεχάστηκε, όσον αφορά την ελληνική επικαιρότητα. Δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα θα φανεί όταν θα λήξει η υπογραφείσα συμφωνία με τον Γιάννη Αλαφούζο για το 50% των μετοχών του γνωστού εφοπλιστή.

Όλο το διάστημα εμφάνισης του Ταϊλανδού στην καθημερινότητα των «πράσινων», δεν έχει σημασία δικαίως ή αδίκως πλέον, ήταν τι κάνει αυτός ο άνθρωπος στο Βέλγιο. Περάστηκε στην κοινή γνώμη ως ένα manual, για το τι θα επιχειρήσει να πράξει στο «τριφύλλι» εφόσον αναλάμβαναν αυτός και οι συμπαίκτες του.

Από τις 14 Δεκεμβρίου υπάρχει μία σημαντική εξέλιξη, αναφορικά με την Εξέλ που παλεύει αγωνιστικά να κρατηθεί στη Pro League. Eξέλιξη, την οποία ανέφεραν σημαντικά κι αξιόπιστα ΜΜΕ του Βελγίου, όπως το RTBF (Radio Télévision Belge Francophone) και η ιστοσελίδα με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στη χώρα hln.be (Het Laatste Nieuws).

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

Ως μέσο προπαγάνδας χρησιμοποιήθηκαν τα προβλήματα που, παραδοσιακά, είχε η Εξέλ με τις ποδοσφαιρικές Αρχές και τις αντίστοιχες αδειοδότησης. Όπως αποδεικνύεται, για μία ακόμη φορά, αφορούν το παρελθόν. Το διάστημα πριν τον Μάρτιο που εμφανίστηκε στο προσκήνιο ο Πιεμπονγκσάντ. Το Sportime εξ αρχής ανέλυσε τους λόγους που ώθησαν τον Ταϊλανδό να εμπλακεί με τη Μουσκρόν. Από τη στιγμή που ολοκληρώθηκαν επίσημες πράξεις και κινήσεις του αναφορικά μ’ αυτήν, να μην έχει γίνει κάτι νομότυπα φαντάζει ακραίο σενάριο. Ωστόσο εφόσον συνεχιστεί η εισαγγελική έρευνα, δεν αποκλείεται να κληθεί να καταθέσει ως ο νυν μεγαλομέτοχος της Εξέλ.

ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ Η ΑΜΚ 7,85 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΚΑΛΥΦΘΗΚΕ!

Για το διάστημα 1 Ιουνίου 2017 – 30 Ιουνίου 2018 η χασούρα της Μουσκρόν ήταν 1,36 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τα στοιχεία του ισολογισμού της. Ποσό τεράστιο για τα δεδομένα της, το οποίο αιτιολογείται εγγράφως πως αναπτύχθηκε στην προσπάθεια για να κρατηθεί στη μεγάλη κατηγορία. Σε σχεδιασμό που δεν έγινε από τον Ταϊλανδό. Έτσι το χρέος αυξήθηκε από 4,5 σε 5,8 εκατ. ευρώ και το αρνητικό μετοχικό κεφάλαιο έπεσε από τα 5,32 εκατ. σε 6,64 εκατ. ευρώ.

Για να πάρει άδεια η Μουσκρόν, κάτι που τελικά έγινε, έπρεπε να προκηρυχθεί Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου. Ουσιαστικά αυτό για τις ελεγκτικές Αρχές σημαίνει συνέχιση χρηματοδότησης στον σύλλογο. Η ΑΜΚ καλύφτηκε στα 7,85 εκατ. ευρώ από την Bogo Limited, συμφερόντων Πιεμπονγκσάντ. Σύμφωνα με τα προαναφερθέντα βελγικά ΜΜΕ, άνθρωποι της Μουσκρόν έλεγαν πως το «χρέος προς τον μεγαλομέτοχο δεν εμποδίζει τη βιωσιμότητα του συλλόγου».

ΚΑΛΥΨΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ, ΑΦΗΣΕ ΚΑΒΑ ΚΑΙ ΨΑΧΝΕΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

Εύλογη η απορία γιατί να χρωστά το κλαμπ στον μεγαλομέτοχό του και γιατί αναφέρεται έτσι, ως σχόλιο έστω, από διοικούντες τον βέλγικο σύλλογο. Ουσιαστικά σημαίνει η δήλωση αυτή πως η ΑΜΚ καλύφθηκε. Ο Πιεμπονγκσάντ συνείσφερε στο μετοχικό κεφάλαιο της Εξέλ, άρα με λογιστικούς όρους η εταιρεία τού οφείλει. Όπως και να έχει οι ανωτέρω πράξεις και κινήσεις δεν θα μπορούσαν να έχουν ολοκληρωθεί παρανόμως! Εν προκειμένω με την ΑΜΚ των 7,85 εκατ. ευρώ, σύμφωνα πάντα με τα βέλγικα ΜΜΕ, ο Παϊρόζ άφησε αυτή τη στιγμή περίπου 1,2 εκατ. ευρώ στο ταμείο της Μουσκρόν ως ταμειακό διαθέσιμο κι αναζητά επενδυτές για ν’ απεμπλακεί…

Το τι θα γίνει με τη συμφωνία του με τον Αλαφούζο, για τον Παναθηναϊκό, άλλη υπόθεση.