Η βρετανίδα πρωθυπουργός άσκησε κριτική εις βάρος ενός από τους προκατόχους της, του Εργατικού Τόνι Μπλερ, κατηγορώντας τον ότι «υπονομεύει» τις συνομιλίες για το Brexit ζητώντας τη διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος.

Η Τερέζα Μέι χαρακτήρισε τα σχόλιά του «προσβολή προς το αξίωμα που κατείχε κάποτε» και είπε ότι οι βουλευτές δεν θα «αποποιηθούν την ευθύνη «να υλοποιηθεί το Brexit «όπως θα έκανε εκείνος».

«Το να πηγαίνει ο Τόνι Μπλερ στις Βρυξέλλες και να επιχειρεί να υπονομεύσει τις διαπραγματεύσεις μας μιλώντας υπέρ της διεξαγωγής ενός δεύτερου δημοψηφίσματος συνιστά προσβολή για το αξίωμα που κάποτε κατείχε και για τους πολίτες που υπηρετούσε. Δεν θα αποποιηθούμε την ευθύνη, όπως θα έκανε εκείνος, για την απόφαση αυτή. Το κοινοβούλιο έχει το δημοκρατικό καθήκον να φέρει σε πέρας αυτό το οποίο ζήτησαν με την ψήφο τους οι βρετανοί πολίτες».

Την περασμένη εβδομάδα ο Μπλερ είπε ότι οι βουλευτές θα μπορούσαν να υποστηρίξουν ένα νέο δημοψήφισμα «αν δεν λειτουργήσει καμία από τις άλλες επιλογές».

Απαντώντας στην Μέι ο ίδιος επέμεινε ότι ένα νέο δημοψήφισμα είναι δημοκρατικό.

«Είναι ακριβώς το αντίθετο, όχι αντιδημοκρατικό αλλά δημοκρατικό, όπως πολλοί βετεράνοι του κόμματός της υποστηρίζουν», είπε ο Μπλερ.