Ο Τομ Κρουζ παροτρύνει τους τηλεθεατές να απενεργοποιήσουν μια προεπιλεγμένη ρύθμιση στις τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας (HD) για να βελτιώσουν την εμπειρία της παρακολούθησης ταινιών στο σπίτι.

Ο πρωταγωνιστής των ταινιών δράσης “Mission Impossible” (Επικίνδυνη Αποστολή) δήλωσε ότι μια λειτουργία που ονομάζεται “motion smoothing” (εξομάλυνση της κίνησης) καταστρέφει τις ταινίες επειδή τις κάνει να μην φαίνονται σωστά, “σαν να γυρίστηκαν σε βίντεο υψηλής ταχύτητας και όχι σε φιλμ”.

Ο Αμερικανός ηθοποιός σε ένα διάλειμμα από τα γυρίσματα του πολυαναμενόμενου sequel του Top Gun μαζί με τον σκηνοθέτη της ταινίας, Κρίστοφερ ΜακΚουάρι γύρισαν βίντεο – το οποίο ανέβασε στον λογαριασμό του στο Twitter με οδηγίες προς το κοινό για τις ρυθμίσεις στις τηλεοράσεις.

Το motion smoothing ή “εφέ σαπουνόπερας” είναι μια τεχνική, η οποία προσθέτει τεχνητά επιπλέον frames σε μια κινούμενη εικόνα για να αφαιρέσει τη θαμπάδα των αντικειμένων που κινούνται γρήγορα και είναι χρήσιμη, όταν παρακολουθεί κάποιος αθλήματα.