«Χθες είχαμε για ακόμα μία φορά την απουσία του κ. Μητσοτάκη από τα έδρανα της Βουλής. Είχαμε συνηθίσει στις προηγούμενες κοινοβουλευτικές περιόδους το να απουσιάζουν οι πρωθυπουργοί από τις συζητήσεις στη Βουλή, τώρα έχουμε το παράδοξο να απουσιάζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάθε φορά που υπάρχει ψήφιση θετικών μέτρων για την ελληνική κοινωνία» ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Στη συνέχεια χαρακτήρισε γεγονός τεράστιας σημασίας την ψήφιση της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών και πρόσθεσε: «Τόσο η ψήφιση αυτών των εξαγγελιών του πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ, όσο και η κατάθεση του προϋπολογισμού χωρίς κανένα μέτρο λιτότητας, αποτυπώνει και τη βελτιωμένη κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, αλλά και το στρατηγικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης για τη στήριξη της κοινωνίας».

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «τη μεγαλύτερη διάψευση της καταστροφολογίας της ΝΔ και όσων θα ήθελαν να συνεχιστεί η λιτότητα, να περικοπούν οι συντάξεις, να ευνοηθούν οι ισχυροί έναντι των αδυνάμων» για να συμπληρώσει: «Τώρα αναγκάζονται να ψηφίζουν και θα αναγκαστούν και την επόμενη περίοδο να ψηφίσουν μέτρα κοινωνικής στήριξης, αποκατάστασης των αδικιών και ανασυγκρότησης της οικονομίας, ενώ περίμεναν και εύχονταν να ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ μέτρα λιτότητας και περικοπών. Αν, μάλιστα, αναλογιστούμε τη συζήτηση που κάναμε πριν από έναν χρόνο και τα καταστροφικά πρωτοσέλιδα μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες, βλέπουμε ποια είναι η στρατηγική ήττα της ΝΔ».

«Καταλαβαίνω ότι κάθε μέρα που περνάει και όσο μεγαλώνει το στρατηγικό αδιέξοδο της ΝΔ, ενδεχομένως, θα εφεύρει και νέους τρόπους να αποδράσει από την πραγματικότητα. Αλλά, η πραγματικότητα είναι ότι όχι μόνο δεν θα υπάρξουν μειώσεις στις συντάξεις, αλλά 600 χιλιάδες συνταξιούχοι θα έχουν αυξήσεις στις συντάξεις τους. Γεγονός είναι ότι θα αυξηθούν οι μισθοί μέσω της κατάργησης του υποκατώτατου και της αύξησης του κατώτατου μισθού» σημείωσε η κ. Σβίγκου, ενώ εκτίμησε πως η σημερινή ερώτηση του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή είναι αποτέλεσμα της απογύμνωσης των επιχειρημάτων καταστροφολογίας.

Αναφορικά με την επίκαιρη ερώτηση για την ανομία στα ΑΕΙ, τόνισε: «Αυτοί, οι οποίοι δεν έκαναν καμία συζήτηση -επί της ουσίας- και μάλιστα πέταξαν στον κάλαθο των αχρήστων το πόρισμα αυτό πριν καν το διαβάσουν, ήταν η ίδια η ΝΔ και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Επειδή δεν θέλουν να λύσουν τα προβλήματα στα πανεπιστήμια, αλλά το μόνο που θέλουν είναι να δυσφημίσουν και να συκοφαντήσουν το δημόσιο πανεπιστήμιο, να γενικεύσουν υπαρκτά φαινόμενα χαμηλής παραβατικότητας, ενώ στην πραγματικότητα θα έπρεπε να συζητήσουμε με ειλικρίνεια για τα προβλήματα του ελληνικού πανεπιστημίου, για διαχρονικά προβλήματα του ελληνικού πανεπιστημίου. Και όχι, βέβαια, αυτό που κάνει η ΝΔ, η οποία δυσφημεί και συκοφαντεί το δημόσιο πανεπιστήμιο και έχει οργανώσει μία ολόκληρη εκστρατεία δυσφήμισής του, έτσι ώστε να το συνδέσει με την αναθεώρηση του άρθρου 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Έτσι και αλλιώς το ίδιο έπραξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, στη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση. Και εκεί αναφέρθηκε στη λεγόμενη βία και ανομία στα πανεπιστήμια, ακριβώς για να το συνδέσει με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και την ανάγκη αναθεώρησης του άρθρου 16».