κτός Τουρκίας και σε μία βαλίτσα φέρεται να βρίσκεται το διαμελισμένο πτώμα του Τζαμάλ Κασόγκι, ο οποίος δολοφονήθηκε στις 2 Οκτωβρίου στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της γειτονικής χώρας, οι εκτελεστές του δημοσιογράφου ενδεχομένως έχουν μεταφέρει το διαμελισμένο πτώμα εκτός Τουρκίας. Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, η μεταφορά του πτώματος κατά πάσα πιθανότητα πραγματοποιήθηκε μέσω μίας βαλίτσας.

Η υπόθεση του Κασόγκι εξακολουθεί να συνιστά σημείο τριβής μεταξύ της Άγκυρας και του Ριάντ, ενώ την ίδια ώρα, η CIA εκτιμά ότι η εντολή για τη δολοφονία του δημοσιογράφου δόθηκε από τον πρίγκιπα και διάδοχο του στέμματος, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

Από την πλευρά της, η Σαουδική Αραβία αρνείται κάθε εμπλοκή της βασιλικής οικογένειας του Ριάντ, μην παρέχοντας ωστόσο, πειστικές απαντήσεις για τις συνθήκες υπό τις οποίες διαπράχθηκε το ειδεχθές έγκλημα.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας εκτίμησε ότι το πτώμα του Κασόγκι εξήλθε της χώρας περίπου τρεις ή τέσσερις ώρες μετά τη δολοφονία. Μάλιστα, διευκρίνισε ότι ήταν εύκολο να φύγουν από τη χώρα με τη βαλίτσα, εντός της οποίας βρισκόταν το διαμελισμένο πτώμα, χάρη στη διπλωματική ασυλία των μελών του προξενείου.

Ένα δεύτερο σενάριο για την τύχη της σορού του Σαουδάραβα, συνίσταται στην πιθανότητα αποσύνθεσης του πτώματος του Κασόγκι με τη χρήση οξέων, κάτι το οποίο προς το παρόν δεν μπορεί να αποκλείσει η τουρκική αστυνομία.

Υπενθυμίζεται ότι λίγες ημέρες νωρίτερα, ο Εισαγγελέας του Ριάντ απήγγειλε κατηγορίες εναντίον 11 ατόμων, τα οποία φέρεται να συμμετείχαν στη δολοφονία. Οι πέντε εξ αυτών, μάλιστα, αντιμετωπίζουν κατηγορίες, οι οποίες επισείουν έως και την ποινή της θανατικής ποινής.