«Η αλλαγή ηγεσίας στο υπουργείο Εξωτερικών δεν σημαίνει αλλαγή πολιτικής», τονίζει σε συνέντευξή του στα “ΝΕΑ Σαββατοκύριακο” ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, και προσθέτει «ήταν μια δύσκολη και στενάχωρη στιγμή, παραιτήθηκε ένας επιτυχημένος υπουργός, ένας σοβαρός άνθρωπος, ένας ευπατρίδης πολιτικός».

Υποστηρίζει ότι «η ανάληψη του υπουργείου Εξωτερικών από τον ίδιο τον πρωθυπουργό εγγυάται πολιτικά τη συνέχιση στην εξωτερική πολιτική της χώρας και στην εκπλήρωση των στόχων που έχουν τεθεί».

Σε ερώτηση για τη διαχείριση των μυστικών κονδυλίων υπενθυμίζει ότι «με πρωτοβουλία του Νίκου Κοτζιά και της ελληνικής κυβέρνησης ενημερώνεται αναλυτικά η βουλή των Ελλήνων για τη χρήση των ειδικών κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών».

Για τη συμμαχία με τους ΑΝΕΛ ο κ. Ζαχαριάδης σημειώνει: «η κυβερνητική συμφωνία με τους ΑΝΕΛ έχει συγκεκριμένους στόχους και ορίζοντα τετραετίας. Η ολοκλήρωση της τετραετίας είναι ο τελικός στόχος ώστε να ενισχυθεί η ανάκαμψη της οικονομίας, να ενισχυθεί η κοινωνική συνοχή, να πέσει η ανεργία, να συνεχιστεί η κάθαρση στον πολιτικό βίο της χώρας, να υπάρχει σε όλα τα επίπεδα περισσότερη διαφάνεια».

Τέλος, δηλώνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι και δεν θέλει να γίνει σοσιαλδημοκρατικό κόμμα. Είναι κόμμα της ευρύτατης Αριστεράς και ως τέτοιο θέλει να προωθήσει συνεργασίες με σοσιαλδημοκρατικά και πράσινα κόμματα».