Βρετανοί μουσικοί, ανάμεσά τους ο Εντ Σιράν, ο Στινγκ και η Ρίτα Όρα υπογράφουν σήμερα ανοιχτή επιστολή προς την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι προειδοποιώντας την ότι το Brexit είναι “σκέτη παραφροσύνη” και απειλεί “κάθε πτυχή της μουσικής βιομηχανίας”.
Η επιστολή, μια πρωτοβουλία του Μπομπ Γκέλντοφ, την οποία υπογράφουν δεκάδες ηχηρά ονόματα της ποπ, ροκ και κλασικής μουσικής σκηνής, καλεί την Μέι να αναθεωρήσει την απόφασή της να βγάλει την Βρετανία από την ΕΕ.
“Είμαστε έτοιμοι να διαπράξουμε ένα πολύ σοβαρό σφάλμα αναφορικά με την γιγαντιαία βιομηχανία μας και την πελώρια δεξαμενή των κρυμμένων ακόμη ταλέντων που ζουν σε αυτό το νησί”, αναφέρει η επιστολή, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα The Observer.
“Αποφασίσαμε να βάλουμε τους εαυτούς μας μέσα σε μια πολιτισμική φυλακή που φτιάξαμε εμείς οι ίδιοι. Ακριβώς το αντίθετο από το γρέμισμα των τειχών, την άρνηση των προκαταλήψεων, τη γέννηση ιδεών, που είναι όλη η ουσία της σύγχρονης μουσικής”.
Η Βρετανία ψήφισε οριακά υπέρ της εξόδου της χώρας από την ΕΕ σε ένα δημοψήφισμα το 2016 και πρόκειται να αποχωρήσει από το μπλοκ τον Μάρτιο του επόμενου χρόνου.
Η Μέι έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι οι κανονισμοί που αφορούν την ελεύθερη διακίνηση των πολιτών εντός της ΕΕ και που επιτρέπουν  στους πολίτες της να ζουν και να εργάζονται σε οποιαδήποτε από τις 28 χώρες μέλη του μπλοκ, δεν θα ισχύουν για τη Βρετανία μετά το Brexit.