Έκθεση αφιερωμένη στη ζωή και στην κληρονομιά «της βασίλισσας της σόουλ» Αρίθα Φράνκλιν διοργανώνεται στο Μουσείο Αφρο- Αμερικανικής Ιστορίας Charles H. Wright, στην πόλη στην οποία μεγάλωσε, το Ντιτρόιτ των ΗΠΑ.

Η έκθεση «Think: A Tribute to the Queen of Soul» εγκαινιάζεται σήμερα Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 21 Ιανουαρίου 2019.

«Είναι μια ευκαιρία για τους ανθρώπους να κοιτάξουν πίσω, να θυμηθούν και να προβληματιστούν» δήλωσε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Μουσείου Wright, Κέλι Μέιτζορ Γκριν στην εφημερίδα Detroit Free Press.

Στην έκθεση παρουσιάζονται κομμάτια της γκαρνταρόμπας, βίντεο και φωτογραφίες απ’ όλη την καριέρα της Φράνκλιν, μεταξύ άλλων και ένα αντίγραφο της πρώτης ηχογράφησής της. Πρόκειται για το «Never Grow Old» σε βινύλιο του 1956, στο οποίο αναγράφεται «Αρίθα Φράνκλιν, κόρη του Αιδεσιμότατου Σ. Λ. Φράνκλιν».

Στο μουσείο Charles H. Wright εκτέθηκε σε δημόσιο προσκύνημα η σορός της Αρίθα Φράνκλιν, η οποία πέθανε στις 16 Αυγούστου από καρκίνο στο πάγκρεας σε ηλικία 76 ετών. Μέσα σε δύο μέρες τις πύλες του Μουσείου πέρασαν 31.000 άνθρωποι που αγάπησαν την ίδια και τα τραγούδια της για να αποτίσουν φόρο τιμής στο είδωλό τους.