«Η επίσκεψη της Αχέντ Ταμίμι στην Ελλάδα είναι ιστορικής σημασίας και δημιουργεί τις συνθήκες για ακόμα πιο συντονισμένη δράση στην κατεύθυνση της αναγνώρισης ενός βιώσιμου παλαιστινιακού κράτους» ανέφερε ο Α’ αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Παλαιστίνης, Τάσος Κουράκης, ο οποίος συναντήθηκε με τη δεκαεπτάχρονη ακτιβίστρια.

Ο κ. Κουράκης εξέφρασε τη βούληση της Βουλής των Ελλήνων, η οποία αναγνώρισε ομόφωνα το Κράτος της Παλαιστίνης το 2015, «για ακόμα πιο ενεργές πρωτοβουλίες σε αυτήν την κατεύθυνση». Όπως πρόσθεσε, διαρκής στόχος παραμένει η ολοκλήρωση της διαδικασίας αναγνώρισης του Παλαιστινιακού Κράτους από την επίσημη ελληνική διπλωματία.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην οικία του πρέσβη της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, Μαρουάν Τουμπάσι, με τη συμμετοχή και του αντιπροέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Παλαιστίνης, βουλευτή του ΚΚΕ, Σταύρου Τάσσου.

Η Αχέντ Ταμίμι ήρθε στην Αθήνα με πρωτοβουλία του ΚΚΕ για να συμμετάσχει στο φεστιβάλ για τα 100 χρόνια του κόμματος και τα 50 χρόνια της ΚΝΕ και συνοδευόταν από την οικογένειά της.

Όπως ανακοινώθηκε από το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι προσκεκλημένοι του Παλαιστλινιου πρέσβη συζήτησαν και με τον πατέρα της, ακτιβιστή στον αγώνα για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης, Μπασέμ Αλ Ταμίμι.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, στη συνάντηση συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, η γενναία στάση της Αχέντ Ταμίνι και χιλιάδων άλλων αγωνιστών μέσα και έξω από την Παλαιστίνη και ο τρόπος δικαίωσης των αγώνων του παλαιστινιακού λαού για την αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους και την ειρηνική συνύπαρξη με το κράτος του Ισραήλ.

Ακόμη, έγινε αναφορά στην αποστολή του Free Gaza Movement τον Αύγουστο του 2008, όταν, με δύο πλοία, 41 ακτιβιστές από όλον τον κόσμο έσπασαν, για πρώτη φορά, τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας. Σε αυτήν την αποστολή συμμετείχαν και Έλληνες ακτιβιστές, μεταξύ των οποίων ο βουλευτής Τάσος Κουράκης.