Ικανοποίηση για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, περί «επαναφοράς του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν ξανά στο πλαίσιο της Δημόσιας Περίθαλψης, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ωνάση», εκφράζει σε ανακοίνωσή του, το Σωματείο Εργαζομένων στο νοσοκομείο (ΣΕΝΕΝ), σημειώνοντας παράλληλα πως η διατύπωση της εξαγγελίας «μας βρίσκει απόλυτα συντεταγμένους».

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στο «Ερρίκος Ντυνάν», σημειώνει πως η εξαγγελία του Αλέξη Τσίπρα «δικαιώνει την πάγια θέση του Σωματείου μας περί επανάκτησης του κοινωφελούς χαρακτήρα του νοσοκομείου και περί λειτουργίας του υπό την αιγίδα του Υπ. Υγείας», τονίζοντας πως διαμηνύουν, προς κάθε κατεύθυνση ότι ο Σωματείο «αναμένει την άμεση υλοποίηση της ανωτέρω εξαγγελίας αφενός μεν υπό κανόνες διαφάνειας και νομιμότητας αφετέρου δε με σεβασμό των εργασιακών δικαιωμάτων και πλήρη διασφάλιση των θέσεων εργασίας».

«Ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά το Ντυνάν θα βρει τη θέση που του αξίζει προς όφελος της δημόσιας υγείας και του ελληνικού λαού, χωρίς να κυριαρχήσουν σκοπιμότητες και μεγαλοσυμφέροντα …» καταλήγει η ανακοίνωση των εργαζομένων