Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ κατέκρινε την εταιρεία αθλητικών ειδών Nike, η οποία επέλεξε τον πρώην παίκτη του NFL Κόλιν Κάπερνικ, ως ένα από τα πρόσωπα της για την 30η επέτειο της και με κεντρικό σύνθημα το περίφημο πλέον,«Just Do It».

Ο Κάπερνικ ήταν ο εμπνευστής κύματος διαμαρτυριών την αθλητών του NFL. Για να ευαισθητοποιήσει κατά της αστυνομικής βίας εναντίον των μαύρων, γονάτισε κατά τη διάρκεια της ανάκρουσης του αμερικανικού ύμνου σε αγώνα του αμερικανικού φούτμπολ. Η κίνησή του βρήκε πολλούς συμπαραστάτες μεταξύ μεγάλων ονομάτων του αμερικανικού επαγγελματικού αθλητισμού.

Αυτό στέλνει ένα «τρομερό μήνυμα», δήλωσε ο Τραμπ στην συντηρητική ιστοσελίδα The Daily Caller .«Είναι θέμα της ελευθερίας σε αυτή τη χώρα να κάνει πράγματα που άλλοι πιστεύουν ότι δεν πρέπει να κάνει», είπε ο Τραμπ για τη Nike, «αλλά προσωπικά, είμαι σε διαφορετική πλευρά».

Ο Κάπερνικ, πρώην παικτης των 49ers του Σαν Φρανσίσκο, έγραψε στο Twitter για τη νέα εκστρατεία της Nike, «πιστέψτε σε κάτι, ακόμα κι αν σημαίνει ότι θυσιάζετε τα πάντα», δημοσιεύοντας μια ασπρόμαυρη εικόνα, που δείχνει μέρος του προσώπου του. Η Nike μοιράστηκε την εικόνα στο δικό της Twitter.