Την ανάγκη εκτέλεσης έργων αντιδιαβρωτικής και αντιπλημμυρικής προστασίας στις πυρόπληκτες περιοχές των Δήμων Μεγαρέων, Μαραθώνα και Ραφήνας-Πικερμίου τονίζει η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, σε επιστολή της προς τη ΓΓ Δημοσίων Επενδύσεων (ΕΣΠΑ) και την Εθνική Αρχή Συντονισμού.

Η κ. Δούρου ζητάει την ένταξη έργων με παράλληλη ισόποση αύξηση του ορίου πιστώσεων του εθνικού σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, προκειμένου η Περιφέρεια Αττικής να ανταποκριθεί σε αιτήματα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής για έργα ύψους 16,9 εκατομμυρίων ευρώ.

Αυτά τα έργα χαρακτήρισε «απαραίτητα», σε σχετικά έγγραφά του, και ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Σπυρίδων Κοκκινάκης, «προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν κατά το δυνατόν οι συνέπειες της διάβρωσης του εδάφους και των πλημμυρικών φαινομένων από τα οποία κινδυνεύουν άμεσα οι οικισμοί και ιδιαίτερα όλη η παραλιακή ζώνη, στην οποία καταλήγουν πολλά ρέματα και μεγάλη ποσότητα βρόχινων νερών των λεκανών απορροής στις περιοχές».