Με τη σειρά προϊόντων ομορφιάς, Fenty Beauty που δημιούργησε η τραγουδίστρια της R&B και ποπ μουσικής Ριάνα δεν επιδιώκει μόνο εδραίωση στον επιχειρηματικό στίβο, αλλά συγκεντρώνει χρήματα για ανθρωπιστικούς σκοπούς και εμπνέει και άλλους να την ακολουθήσουν.

Η τραγουδίστρια, η οποία ίδρυσε το 2012 το Clara Lionel Foundation (CLF), μη κερδοσκοπικό ίδρυμα που ενισχύει ανθρωπιστικά προγράμματα σε όλο τον κόσμο, με επίκεντρο την εκπαίδευση και την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών λάνσαρε ένα highlighter και τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν για τους σκοπούς του CLF.

Αγοράζοντας το νέο προϊόν μακιγιάζ της Fenty Beauty συνεισφέρετε σε δράσεις που βοηθούν γυναίκες και παιδιά σε ανάγκη, αναφέρει το Marie Claire.

To CLF (που φέρει τα ονόματα της γιαγιάς και του παππού της Ριάνα, Κλάρα και Λάιονελ από την ίδρυσή του, έχει χρηματοδοτήσει ένα κέντρο ογκολογίας στο νοσοκομείο Queen Elizabeth στην πατρίδα της τραγουδίστριας, τη νησιωτική χώρα Μπαρμπέιντος, ξεκίνησε πρόγραμμα μικροεπιδοτήσεων και δώρισε ποδήλατα σε κορίτσια στο Μαλάουι για τη μετακίνησή τους από και προς το σχολείο.

Το ίδρυμα δημιουργήθηκε όταν η εκλιπούσα γιαγιά της Ριάνα, Κλάρα Μπρέιθγουεϊτ ξεκίνησε άνιση μάχη με τον καρκίνο.

«Ήταν η πιο χαρισματική, ανιδιοτελής γυναίκα. Όλες οι γυναίκες στην οικογένειά μου τη θεωρούν πρότυπο» έχει αναφέρει η τραγουδίστρια.