Στην ισραηλινή μουσική σκηνή αποτελεί ένα σπάνιο μουσικό φαινόμενο. Πρόκειται για το γυναικείο φωνητικό τρίο Τhe Ηazelnuts (ή Hazelnut Sisters, όπως είναι γνωστό στο Ισραήλ), που θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στη χώρα μας το Σάββατο 28 Ιουλίου, ώρα 9.30 μμ., στο πλαίσιο του Social Ballroom Festival στην Αγορά του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Είναι το τριήμερο φεστιβάλ (27-28/7) στο οποίο μικροί και μεγάλοι, αρχάριοι και προχωρημένοι χορευτές (ή μη), συγχρονίζουν τα βήματά τους σε ρυθμούς τάνγκο, σάλσα και σουίνγκ.

Οι ίδιες δηλώνουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Αισθανόμαστε χαρά και τιμή για τη συμμετοχή μας στο Social Ballroom Festival στην Αθήνα, ερχόμενες από το Ισραήλ γι’ αυτήν την πρώτη μας εμφάνιση στην Ελλάδα. Ελπίζουμε να ανυψώσουμε τα πνεύματα και να φέρουμε τη χαρά του σουίνγκ και της αρμονίας του τραγουδιού στις ελληνικές καρδιές και στα πόδια όταν θα χορεύουμε μαζί το Σάββατο, ακόμα κι αυτές τις δύσκολες στιγμές -ίσως ακόμα περισσότερο τώρα. Ας είναι η μουσική ο θεραπευτής μας! Ανυπομονούμε να σας δούμε, να σας ακούσουμε και να χορέψουμε μαζί!».

Οι «Ηazelnuts» συνθέτουν και τραγουδούν την πρωτότυπη μουσική τους εδώ και τέσσερα χρόνια. Στις πολυάριθμες συναυλίες που έχουν δώσει σε τζαζ φεστιβάλ ανά τον κόσμο (Ισραήλ, Γαλλία, ΗΠΑ, Καναδά, Κένυα, Σερβία και Τσεχία) και σε συνεργασίες τους με ονόματα όπως οι Shlomo Gronich, Yoni Rechter, Shlomi Shaban, Marsh Dondurma, Revolution Orchestra και Μanhattan Transfer, ταξιδεύουν το κοινό πίσω στον χρόνο, στην αρχή της εποχής της τζαζ μουσικής, αναμειγνύοντας vintage ακούσματα με τις πρωτότυπες συνθέσεις τους.

Το συγκρότημα αποτελείται από τρεις ταλαντούχες μουσικούς. Η Yifeat Ziv είναι μια πολυδιάστατη μουσικός και κύρια τραγουδίστρια του συγκροτήματος από την αρχή της ίδρυσής του, το 2013. Παράλληλα, ηγείται του ABRA Ensemble, ενός τετραμελούς συγκροτήματος φωνητικών επιδόσεων αφιερωμένου στην εξερεύνηση ενός ευρέος φάσματος φωνητικών τεχνικών και εκτελέσεων στο Ισραήλ και στο εξωτερικό.

Η Shira Z. Carmel, μετά από πολλά χρόνια «περιπλανήσεων» μεταξύ διαφορετικών τεχνών, όπως ο χορός, το θέατρο, η φωτογραφία, οι οπτικές και ψηφιακές τέχνες, έχει επικεντρωθεί τώρα στη μουσική, φέρνοντας στο προσκήνιο το πλούσιο καλλιτεχνικό της υπόβαθρο, ενώ ταυτόχρονα εξερευνεί, μέσα από τα τραγούδια, το ανθρώπινο με όλη τη δόξα και τον πόνο που το χαρακτηρίζει.

Η Anat Moshkovski, το τρίτο μέλος του συγκροτήματος, είναι μουσικός (παίζει πιάνο και κλαρινέτο) και τραγουδίστρια. Κατά τη στρατιωτική θητεία της ως μουσικός συμμετείχε στο συγκρότημα τραγουδιστών του Σώματος Εκπαίδευσης και Νεολαίας. Η Anat συνεργάζεται επίσης με διάσημους καλλιτέχνες του Ισραήλ, όπως η συνθέτρια Nurit Hirsh και ο παραγωγό Shuzin.

Το συγκρότημα εμφανίζεται στην Ελλάδα, με την υποστήριξη της πρεσβείας του Ισραήλ.