Το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βαρκελώνης δεν ήρθε για την εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των γυναικών, ωστόσο ο Γιώργος Μορφέσης χαρακτήρισε «ιδανική τη χρονιά» για την ομάδα του. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός αφού παραδέχθηκε την ανωτερότητα της Ολλανδίας στο τελικό της Παρασκευής (27/7), είπε ότι η επιτυχία από την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου «είναι ένα χαμόγελο για όλη την ελληνική κοινωνία που βασανίζεται τα τελευταία χρόνια και κυρίως για τους Έλληνες που δοκιμάστηκαν τις τελευταίες ημέρες».

«Πιστεύω ότι η ομάδα δεν μπόρεσε να βρει λύσεις στην επίθεση, παρά το γεγονός ότι δοκιμάσαμε πολλά σχήματα. Ο τελικός κρίθηκε στις άμυνες. Παρότι δεχθήκαμε μόλις έξι γκολ δεν μπορέσαμε να πάρουμε τη νίκη. Μπορώ να πω ότι η Ολλανδία ήταν καλύτερη και πήρε δίκαια τη νίκη», είπε ο κ. Μορφέσης πριν κάνει έναν απολογισμό της εφετινής χρονιάς και φυσικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

«Είμαι 100% ικανοποιημένος από τους στόχους τους οποίους είχαμε θέσει από την αρχή της εφετινής περιόδου. Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι η ελληνική ομάδα κατάφερε να πάρει ένα αργυρό μετάλλιο και ένα χρυσό μέσα σε τρεις μήνες. Το χρυσό μετάλλιο στο Γιουρόπα Καπ και το αργυρό στο Ευρωπαϊκό που μόλις ολοκληρώθηκε. Ήταν μία ιδανική χρονιά για την ομάδα μου και μακάρι να είναι κάθε χρονιά ίδια με αυτή. Όμως για να γίνουν όλα αυτά δαπανήθηκαν αμέτρητες εργατοώρες και έγινε μια συγκινητική προσπάθεια από όλους. Από τις αθλήτριές μου, από τους συνεργάτες μου και φυσικά από το τιμ που είχα δίπλα μου. Οι επιτυχίες αυτές δεν ανήκουν στις αθλήτριες και σε μένα, αλλά σε όλους μας, γιατί πραγματικά ήμασταν μια σπουδαία ομάδα. Θεωρώ ότι η επιτυχία αυτή είναι ένα χαμόγελο για όλη την ελληνική κοινωνία, που βασανίζεται τα τελευταία χρόνια και κυρίως για τους Έλληνες που δοκιμάστηκαν τις τελευταίες ημέρες. Βέβαια μία επιτυχία σε αθλητικό επίπεδο δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αντισταθμιστεί με τις απώλειες των ανθρώπων. Απλά θέλαμε να δώσουμε ένα μικρό χαμόγελο στους Έλληνες που είναι πικραμένοι από την ανείπωτη τραγωδία της προηγούμενης Δευτέρας. Το μυαλό και η σκέψη μας ήταν και παραμένει σε αυτούς».

Ο Γιώργος Μορφέσης προσπάθησε να εξηγήσει την στάση των κοριτσιών του μετά την απονομή και την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου. Οι παίκτριές του ήταν για περισσότερο από μία ώρα στενοχωρημένες και απογοητευμένες και ο ίδιος δήλωσε: «Είδα τις αθλήτριές μου στενοχωρημένες, απογοητευμένες και κλαμμένες μετά το τέλος της αναμέτρησης. Είμαι χαρούμενος για αυτά τα κορίτσια, γιατί με την στάση τους, τον ζήλο και την όρεξή τους δείχνουν ότι έχουν σαν στόχο μόνο την κορυφή. Όλοι μας εδώ, ακόμη και ο Πρόεδρος της ΚΟΕ, ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος προσπαθούσαμε να τους εξηγήσουμε ότι μετά από έξι ολόκληρα χρόνια έφτασαν σε πρωταγωνιστικό ρόλο και κατέκτησαν το αργυρό μετάλλιο. Όλα τα κορίτσια επιζητούσαν το χρυσό μετάλλιο και τίποτα λιγότερο».

Τέλος, αναφερόμενος στο μέλλον αυτής της ομάδας, τόνισε: «Πάμε βήμα-βήμα! Την επόμενη χρονιά έχουμε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κορέας και βέβαια από εκεί και πέρα μπορούμε να στοχεύσουμε σε επόμενες διοργανώσεις. Όμως θέλω όλοι να γνωρίζουν ότι σε αυτό το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πετύχαμε απόλυτα τους στόχους μας. Κανείς δεν πρέπει να λησμονεί ότι παίξαμε με τις τέσσερις από τις πέντε καλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες. Μόνο την Ουγγαρία δεν βρήκαμε στον δρόμο μας. Αγωνιστήκαμε μία φορά απέναντι στη Ρωσία, την Ιταλία, την Ισπανία, κερδίζοντάς τες και βρεθήκαμε δύο φορές σε ανταγωνιστικό επίπεδο απέναντι στην Ολλανδία. Είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία σε μια τεράστια προσπάθεια».

«Άθλο» χαρακτήρισε την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος.