Την κοινή τους βούληση, αλλά και την αποφασιστικότητά τους, για τη στήριξη της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας και ειδικότερα των ελληνικών επιχειρήσεων εξέφρασαν με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου και ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Enterprise Greece, Ηλίας Αθανασίου.

Αμέσως μετά την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας Τράπεζας Πειραιώς-Enterprise Greece, ο Χρήστος Μεγάλου και ο Ηλίας Αθανασίου, με δήλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέδειξαν τη σημασία της συμφωνίας, τόσο για την ελληνική οικονομία όσο και για τις εξωστρεφείς ελληνικές επιχειρήσεις.

«Η τράπεζα Πειραιώς θέλει να δηλώσει και με αυτή τη συμφωνία ότι είναι έτοιμη να χρηματοδοτήσει την ελληνική οικονομία. Έχουμε και τη ρευστότητα και τις δυνατότητες και τη διάθεση πραγματικά να βοηθήσουμε όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις, και ειδικά τις εξωστρεφείς οι οποίες πραγματοποιούν εξαγωγές στο εξωτερικό. Είμαστε προσηλωμένοι στον στόχο μας, ο οποίος είναι το 2018 να δημιουργήσουμε νέες χρηματοδοτήσεις τριών δισ. ευρώ και ήδη στα μισά του χρόνου είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι έχουμε πιάσει τον μισό μας στόχο. Πάμε για 3 δισ. ευρώ το 2018 κια για ακόμα περισσότερο το 2019. Έχουμε τη ρευστότητα και θέλουμε πραγματικά να συμμετέχουμε στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας με αυτόν τον τρόπο» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου

Επίσης, με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Enterprise Greece, Ηλίας Αθανασίου ανέφερε: «Είμαι πάρα πολύ ενθουσιασμένος με αυτή τη συμφωνία, γιατί έχει αποδειχθεί περίτρανα σε όλες τις χώρες όταν συνεργάζεται ο ιδιωτικός τομέας μαζί με το Δημόσιο πετυχαίνονται πάρα πολλά πράγματα. Στο πλαίσιο αυτό, είναι και αυτή η συμφωνία με την τράπεζα Πειραιώς, στην οποία δεν είναι μόνο η πρόσβαση στη χρηματοδότηση που θα μπορέσουν να βρουν οι ελληνικές εταιρείες, αλλά είναι και σε θέματα συμβουλευτικής τραπεζικής, όπως στη συμβολαιακή γεωργία έχει πάρα πολλά προϊόντα στα οποία μπορεί να βοηθήσει η τράπεζα, μπορεί να βοηθήσει νεοφυείς επιχειρήσεις και πώς μπορεί να βοηθήσει και στο κομμάτι του Golden Visa, το πρόγραμμα των αδειών παραμονής, να διαθέσει ενδεχομένως και τα κινητά της μέσα από διάφορες δράσεις που κάνουμε στο εξωτερικό».