«Η συμβολή της εκπαίδευσης και της έρευνας στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων» είναι το θέμα της ομιλίας, που θα πραγματοποιήσει ο Τόμας Ράχελ, Γερμανός κοινοβουλευτικός υφυπουργός του Ομοσπονδιακού υπουργείου Παιδείας και Έρευνας, κατά τη διάρκεια δείπνου που θα παραθέσει το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο την Πέμπτη 19 Ιουλίου, στο πλαίσιο της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μελών του.

Την ομιλία θα παρακολουθήσουν παράγοντες της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας, καθώς επίσης εκπρόσωποι των επιχειρήσεων-μελών του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, στελέχη μεγάλων γερμανικών και ελληνικών εταιριών και εκπρόσωποι φορέων της αγοράς.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης χαιρετισμό θα απευθύνουν ο πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Μιχάλης Μαΐλλης και ο γενικός διευθυντής και μέλος ΔΣ του Επιμελητηρίου, Δρ. Αθανάσιος Κελέμης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο έχει καλέσει σε συνάντηση με τον Γερμανό υφυπουργό εκπροσώπους των στρατηγικών εταίρων των έργων που υλοποιεί το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο και χρηματοδοτεί το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Παιδείας και Έρευνας στην Ελλάδα, εκπροσώπους του ελληνικού επιχειρείν που σχετίζονται με τη γερμανική αγορά, καθώς και εκπροσώπους από ελληνικούς και γερμανικούς θεσμικούς φορείς που μετέχουν στον κλάδο της επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Να σημειωθεί ότι κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα ο κ. Ράχελ -συνοδευόμενος από συνεργάτες του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Παιδείας και Έρευνας, εκπροσώπους της γερμανικής πρεσβείας και στελέχη του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου- πρόκειται, μεταξύ άλλων, να έχει επαφές με μέλη της ελληνικής κυβέρνησης και εκπαιδευτικούς φορείς, με σκοπό τον διάλογο και τον ορισμό στρατηγικών στόχων στην έρευνα, εκπαίδευση και επαγγελματική κατάρτιση. Από τις συναντήσεις και τις συνομιλίες αυτές αναμένεται να προκύψουν σημαντικά συμπεράσματα και οφέλη για την εκπαίδευση και την επιχειρηματικότητα.