Την Πέμπτη το μεσημέρι, στις 14:30, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, θα πραγματοποιηθεί τελικά σύμφωνα με πληροφορίες το τετ α τετ μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Ταγίπ Ερντογάν.

Στην κορυφή της ατζέντας της συνάντησης αναμένεται να βρεθεί το ζήτημα της απελευθέρωσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, όπως άλλωστε επεσήμανε νωρίτερα κι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ειδικότερα, ο κύριος Τζανακόπουλος υπογράμμισε  πως προτεραιότητα του πρωθυπουργού είναι η απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και για τον λόγο αυτό το συγκεκριμένο ζήτημα θα τεθεί  με ένταση στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ προκειμένου να ασκηθούν οι αντίστοιχες πιέσεις προς την τουρκική πλευρά με στόχο την απελευθέρωσή τους.

Η ανακοίνωση της συνάντησης Τσίπρα – Ερντογάν σχολιάστηκε από τη ΝΔ, η οποία τη συνέδεσε με την κριτική που άσκησε η κυβέρνηση στην παρουσία της Ντόρας Μπακογιάννη στην ορκωμοσία του Τούρκου Προέδρου. «Αν ήταν, όπως είπε ο κυβερνητικός διπρόσωπος, “ακατανόητη και επιζήμια” η παρουσία της κ. Ντόρας Μπακογιάννη στην τελετή ορκωμοσίας του Τούρκου προέδρου, πώς χαρακτηρίζει άραγε τη συνάντηση που θα έχουν τελικά την Πέμπτη οι κ. Τσίπρας και Ερντογάν;», ρωτά σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και προσθέτει: «Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές».

Η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε το ειρωνικό σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου. «Η ΝΔ έμπλεξε τα προσωπικά παιχνίδια και τις δημόσιες σχέσεις της κυρίας Μπακογιάννη με την άσκηση εξωτερικής πολιτικής. Είτε είναι ανόητοι, είτε τους παριστάνουν για να μην την αδειάσουν. Το αποτέλεσμα πάντως είναι το ίδιο» σημείωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.