Ενώ η αστυνομία αναζητά – στο ημερολόγιο του 15χρονου και στις πρώτες καταθέσεις – τους λόγους που οδήγησαν τον 15χρονο μαθητή στην αυτοκτονία, οι φίλοι του τον αποχαιρετούν μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα με ένα συγκλονιστικό κείμενο, ένα «κατηγορώ» κατά του bullying.

«Είσαι περήφανος; Είσαι περήφανος που κατάφερες να αναγκάσεις ένα παιδί να νιώσει ότι η μόνη λύση είναι η αυτοκτονία; […] Ορίστε, τώρα πια πάει. Πώς νιώθεις. Για πες… Εφυγε το κόμπλεξ σου ή ακόμα;», γράφουν μεταξύ άλλων.

Υπενθυμίζεται πως στο τελευταίο του γράμμα ο 15χρονος, λίγο πριν δώσει τέλος στη ζωή του στο σπίτι του στην Αργυρούπολη, κατέδειξε κάποιους συμμαθητές του που είχαν μετατρέψει σε κόλαση την καθημερινότητά του.

Φίλοι του 15χρονου έχουν επιβεβαιώσει το το bullying που δεχόταν μέσα στο σχολείο και περιγράφουν τον έφηβο ως ένα ευαίσθητο παιδί που δεν ανοιγόταν εύκολα. Σημειώνουν μάλιστα πως λόγω του κλειστού χαρακτήρα του, ο νεαρός δεν είχε ενημερώσει τους δασκάλους του για το bullying που δεχόταν.

«Είσαι περήφανος; Είσαι περήφανος που κατάφερες να αναγκάσεις ένα παιδί να νιώσει ότι η μόνη λύση είναι η αυτοκτονία; Είσαι περήφανος που εξαιτίας του κόμπλεξ σου χάθηκε μια ζωή; Είσαι περήφανος που στέρησες ένα μέλος μιας οικογένειας, έναν αδελφό και έναν φίλο; Είσαι περήφανος που σκότωσες έναν 15χρονο με όνειρα και στόχους, όπως όλοι μας; Είσαι περήφανος που του στέρησες το μέλλον και στέρησες ένα κομμάτι της ζωής όλων μας;», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κείμενο που αναρτήθηκε στα social media.

«Ορίστε, τώρα πια πάει… Πώς νιώθεις… Για πες… Εφυγε το κόμπλεξ σου ή ακόμα… Τον κατέστρεψες και μας κατέστρεψες. Του στέρησες τη ζωή, τους στόχους, το μέλλον και πολλά άλλα. Και εμάς μας στέρησες έναν φίλο που ήταν πάντα εκεί για εμάς και νοιαζόταν για τους φίλους του και την οικογένειά του. Και πονούσε. Πονούσε πολύ. Επρεπε να τον οδηγήσεις σε αυτό το σημείο πια για να καταλάβεις ότι ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΠΟΝΑΝΕ».

Ξεκινούν οι καταθέσεις

Αυτοί που θα κληθούν άμεσα για κατάθεση είναι οι νεαροί που κατονομάζει στο γράμμα του ο 15χρονος, ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβεί με τους γονείς τους. Οι αστυνομικοί θα λάβουν καταθέσεις και από τους καθηγητές του νεαρού, ενώ ενδέχεται να κληθούν για κατάθεση και συμμαθητές του, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν και πως ακριβώς γινόταν ο εκφοβισμός σε βάρος του.

Οι αστυνομικοί αναζητούν στοιχεία σχετικά με το τι μεσολάβησε μεταξύ του πάρτι, όπου ο έφηβος διασκέδαζε το μοιραίο βράδυ του Σαββάτου, και της αυτοκτονίας του λίγες ώρες αργότερα. Στο πλαίσιο της έρευνας αναμένεται να ανοίξουν και οι λογαριασμοί του 15χρονου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και το τηλέφωνό του.