Την δική τους… ασίστ στην κοινωνική δράση έδωσαν για άλλη μια φορά ο Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, καθώς διοργάνωσαν έναν αγώνα δρόμου στην Αθήνα, με σκοπό τα έσοδα να δοθούν στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Ο αγώνας 5 χλμ. ξεκίνησε μπροστά από το γήπεδο μπάσκετ του Τρίτωνα στα Σεπόλια, το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς για την πορεία των δύο Ελλήνων άσων και τερμάτισε στο Καλλιμάρμαρο.

Λίγο πριν την εκκίνηση και παρουσία όλων όσων έσπευσαν να ανταποκριθούν στο κάλεσμά τους, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είπε από μικροφώνου: «Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους όσοι ήρθατε εδώ.

Αυτόν τον αγώνα 5 χλμ. που διοργανώνουμε σήμερα, το ξεκινάμε από εδώ γιατί θέλαμε να δείξουμε σε όλους ότι δεν πρέπει να ξεχνάς από πού ξεκινάς. Έτσι παραμένεις σεμνός και ταπεινός. Όλοι μαζί θα αλλάξουμε τον κόσμο, γιατί ένας άνθρωπος μόνο δεν μπορεί να τον αλλάξει. Θα αλλάξουμε όλοι μαζί την Ελλάδα και θα ανεβούμε πάλι πολύ ψηλά».

Από την δική του μεριά ο αδελφός του, Θανάσης, πρόσθεσε: «Ετσι κάνουμε πιο ηχηρό το μήνυμά μας. Να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο και όλοι μαζί».