Οι οπαδοί της μόδας και του ποδοσφαίρου είναι φυλές. Είναι φυλές με φανατικά αισθήματα». Έτσι, απλά και σύντομα, ο Λάπο Τσάνκι, γενικός γραμματέας του Ιδρύματος Pitti Immagine Discovery συνοψίζει τη βασική ιδέα και τον τίτλο της έκθεσης, «Fanatic Feelings – Fashion Plays Football» (Φανατικά Αισθήματα – Η Μόδα Παίζει Ποδόσφαιρο) που παρουσιάζεται στη Φλωρεντία.

Ο συνεπιμηλητής της έκθεσης, Μάρκους Έμπνερ, ιδρυτής του γερμανικού περιοδικού μόδας Achtung Mode προσθέτει:

«Η μόδα έχει στοιχεία φανατισμού, ενώ το ποδόσφαιρο είναι φανατικό κάθε σεζόν. Οι οπαδοί ακολουθούν και τα δύο, τις επιδείξεις μόδας και τους αγώνες, φανατικά».

Η Φλωρεντία έχει μακρά παράδοση στο ποδόσφαιρο και στη μόδα. Από τον 16ο αιώνα το Calcio Storico Fiorentino (ένα παιχνίδι που έχει πιο κοντινή συγγένεια με το ράγκμπι όσον αφορά τη βία και τους κανόνες του σε σχέση με το σημερινό ποδόσφαιρο), παιζόταν στις πλατείες της Φλωρεντίας κάθε Ιούνιο, ενώ η πρώτη επίδειξη μόδας Made in Italy πραγματοποιήθηκε στη Sala Bianca, μέσα στο Μέγαρο Pitti, το 1951. Δύο φορές το χρόνο, κάθε Ιανουάριο και Ιούνιο, οι φυλές της μόδας κατεβαίνουν στην πόλη για το Pitti Uomo, ένα από τα σημαντικότερα διεθνή γεγονότα ανδρικής μόδας.

Η έκθεση «Fanatic Feelings» είναι πολυμεσική και πολυαισθητηριακή και φιλοξενείται στο εσωτερικό του συγκροτήματος Santa Maria Novella.