Η μπάλα κυλά  στα γήπεδα της Ρωσίας, αλλά το Παγκόσμιο Κύπελλο παίζεται επίσης και στα κοινωνικά δίκτυα.
Το Μεξικό είναι εκείνο που θριαμβεύει μεταξύ των ομάδων και ο Κριστιάνο Ρονάλντο ανάμεσα στους παίκτες.
Πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 στη Ρωσία, ξεχώρισαν τρία ονόματα: Κριστιάνο Ρονάλντο, Μέσι και  Νεϊμάρ. Και είναι, ακριβώς αυτοί, οι μεγάλοι πρωταγωνιστές στα κοινωνικά δίκτυα κατά τη διάρκεια του τουρνουά.
Η  Socialbakers  ανέλυσε τα βασικά κοινωνικά δίκτυα, προκειμένου να διαπιστωθεί ο αριθμός των αλληλεπιδράσεων παικτών και των ομάδων. Μετρήσεις που έγιναν για την περίοδο μεταξύ 14 και 25 Ιουλίου.
Μεταξύ των ομάδων, το Μεξικό θριαμβεύει με μεγάλη διαφορά,  παρουσιάζοντας  σχεδόν 10 εκατομμύρια αλληλεπιδράσεις. Στις μετρήσεις αυτής της περιόδου , η Γερμανία βρέθηκε στη δεύτερη θέση (με 6 εκατομμύρια αλληλεπιδράσεις), όπου επανήλθε (ήταν τέταρτη την πρώτη αγωνιστική) μετά το γκολ του Τόνι Κρόος εναντίον της Σουηδίας στο 94’’41, αλλά φυσικά ο χθεσινός αποκλεισμός της, θα αποτυπωθεί σκληρά στην επόμενη μέτρηση. Την πρώτη τριάδα  συμπληρώνει  η Γαλλία με πλέον των 5 εκατομμυρίων αλληλεπιδράσεων.
Μεταξύ των παικτών, δεν υπάρχουν εκπλήξεις, καθώς στην κορυφή βρίσκεται ο Κριστιάνο Ρονάλντο, απομακρυσμένος από τους άλλους, στις 6 εκατομμύρια αλληλεπιδράσεις.  Έτσι κι αλλιώς ο διάσημος Πορτογάλος είναι εκείνος  με τους περισσότερους οπαδούς στον κόσμο. Στη δεύτερη θέση είναι ο Νεϊμάρ  με 3,8 εκατομμύρια αλληλεπιδράσεις καις την τρίτη ο Μέσι με 2,8 εκατομμύρια.