Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο πρωθυπουργός για τη συνάντηση που είχε με τη Βρετανίδα ομόλογό του Τερέζα Μέι σε δηλώσεις του σε Έλληνες δημοσιογράφους. Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για μια εποικοδομητική συνάντηση και συζήτηση, σε μια ιστορική στιγμή για την Ελλάδα, όπως σημείωσε και πρόσθεσε πως η επίσκεψή του στη Βρετανία έγινε σε ένα εξαιρετικό μομέντουμ. Υπογράμμισε ότι υπάρχει προοπτική για στενότερη συνεργασία με το Ηνωμένο Βασίλειο, ειδικά τώρα μετά τη -σεβαστή, όπως τη χαρακτήρισε- απόφαση για το Brexit.

Παράλλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας, όπως δήλωσε ο ίδιος μετά τη συνάντηση, έθεσε στη Βρετανίδα πρωθυπουργό, το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα, τονίζοντας ότι «τα Μάρμαρα ανήκουν στην παγκόσμια κληρονομιά αλλά η φυσική τους θέση είναι στον Παρθενώνα».

Μέι: «Ιστορική» η επίσκεψη Τσίπρα στο Λονδίνο

«Ιστορική» χαρακτήρισε από την πλευρά της, η Τερέζα Μέι την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Λονδίνο, δίνοντας συγχαρητήρια στον Έλληνα πρωθυπουργό για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Eurogroup και τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ.

Ειδικότερα, στον διάλογο που είχαν κατά την έναρξη της συνάντησής τους στη Downing Street, η κ. Μέι αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών. Έκανε ιδιαίτερη μνεία και στο ζήτημα του προσφυγικού, το οποίο πρέπει να συζητηθεί, ένα ζήτημα που έχει διαχειριστεί η Ελλάδα, ενώ αναγνώρισε την πίεση που έχει δεχτεί η χώρα μας.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι η επίσκεψή του γίνεται σε μια εξαιρετικά σημαντική περίοδο για την Ελλάδα λόγω του τέλους του προγράμματος που επισφραγίστηκε με την απόφαση του Eurogroup. Υπογράμμισε τον ρόλο που διαδραματίζει η Βρετανία ως παγκόσμια οικονομική δύναμη, για να σημειώσει ότι τώρα περισσότερο από ποτέ πρέπει οι δύο χώρες να ενισχύσουν τους οικονομικούς δεσμούς τους, αλλά και σε όλα τα επίπεδα. Αναφέρθηκε επιπλέον και στη συνεργασία στον αμυντικό τομέα. Ο πρωθυπουργός είπε ότι η Ελλάδα αντιμετώπισε και διαχειρίστηκε μεγάλες προκλήσεις τα τελευταία χρόνια, ενώ αναφέρθηκε και στην πρόκληση που αντιμετωπίζει η Βρετανία μετά την απόφαση του λαού της για Brexit.

O Αλέξης Τσίπρας θα έχει συνάντηση και με τον αρχηγό του Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν.