Στις 14 Ιουνίου, τρία διεθνή αστέρια θα συγκλονίσουν τους οπαδούς στο Στάδιο Luzhniki της Μόσχας. Ο Robbie Williams θα διασκεδάσει το πλήθος του σταδίου και τα εκατομμύρια που θα παρακολουθούν απ’ όλο τον κόσμο, μαζί την ρωσίδα σοπράνο Aida Garifullina που θα τον συνοδεύει κατά τη διάρκεια της μουσικής παράστασης. Παρουσιαστής της τελετής έναρξης θα ειναι ο δύο φορές πρωταθλητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την Βραζιλία, Ρονάλντο.

“Είμαι πολύ χαρούμενος και ενθουσιασμένος που θα γυρίσω πίσω στη Ρωσία για μία τέτοια μοναδική παράσταση. Έκανα πολλά στην καριέρα μου και η έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου μπροστά σε 80.000 φιλάθλους στο στάδιο και πολλά εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο ήταν παιδικό όνειρο. Θα θέλαμε να καλέσουμε τους φίλους του ποδοσφαίρου και της μουσικής να γιορτάσουν μαζί μας στη Ρωσία, στο στάδιο ή να συντονιστούν στις τηλεοράσεις λίγο νωρίτερα για ένα αξέχαστο σόου”, δήλωσε ο Robbie Williams ενω συνέχισε “Θα θέλαμε να προσκαλέσουμε τους φίλους του ποδοσφαίρου και της μουσικής να παρευρεθούν μαζί μας στη Ρωσία, στο γήπεδο ή να συντονιστούν στις τηλεοράσεις τους λίγο νωρίτερα για μια αξέχαστη εκπομπή“.

Η τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA 2018 θα έχει ελαφρώς διαφορετική μορφή σε σχέση με προηγούμενες εκδόσεις του τουρνουά. Αυτή τη φορά, η τελετή θα επικεντρωθεί σε μουσικές πράξεις και θα λάβει χώρα πολύ πιο κοντά στην έναρξη, μόλις μισή ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα, η οποία έχει προγραμματιστεί για την 18:00 (τοπική ώρα). Ένα πράγμα όμως θα παραμείνει το ίδιο: το υποκείμενο θέμα της γιορτής όχι μόνο του ποδοσφαίρου αλλά και της διοργανώτριας χώρας, αυτή τη φορά με μια συγκινητική παράσταση από μία από τις πιο φημισμένες νεαρές φωνές της Ρωσίας, την Aida Garifullina.

Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα είμαι μέρος αυτής της τεράστιας γιορτής, το Παγκόσμιο Κύπελλο, που συμβαίνει στη δική μου χώρα“, λέει η σολίστα της κρατικής όπερας της Βιέννης. “Και, στις 15 Ιουλίου, θα μάθουμε για ποιον θα γίνει αυτό το πολύτιμο όνειρο, πίσω στην ίδια σκηνή, μετά από ένα φεστιβάλ ποδοσφαίρου διάρκειας ενος μήνα, στη Ρωσία“.

“Το εναρκτήριο παιχνίδι είναι πάντοτε πολύ συμβολικό. Είναι η στιγμή που αντιλαμβάνεσαι ότι πρόκειται για μία μεγάλη στιγμή για σένα, ως παίκτης ή φίλαθλος, που την περίμενες για τέσσερα χρόνια και τελικά ήρθε. Κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί στις τέσσερις εβδομάδες του τουρνουά, όμως όλοι είναι βέβαιοι ότι θα είναι αξέχαστο”  δήλωσε το “Φαινόμενο”. ‘Ronaldo. “Φυσικά, είναι πολύ συγκινητικό και για τους παρουσιαστές. Μετά από τόση σκληρή δουλειά, ξαφνικά όλος ο κόσμος συγκεντρώνεται στην ‘αυλή’ σου για να γιορτάσει την αγάπη του για το ποδόσφαιρο. Το αισθάνθηκα αυτό στη Βραζιλία πριν από τέσσερα χρόνια και τώρα είμαι χαρούμενος να μοιραστώ αυτόν τον ενθουσιασμό με τους Ρώσους”.

Το κανάλι της Ρωσίας θα παρουσιάσει την παράσταση και η δημιουργική φιλοσοφία θα αναπτυχθεί για άλλη μια φορά από τον Felix Mikhailov, ο οποίος διευθύνει τις κύριες τελετές που διεξάγονται καθ ‘όλη τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA 2018 – από την προκαταρκτική κλήρωση το 2015 μέχρι την πράξη κλεισίματος τον τελικό στις 15 Ιουλίου.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να εισαγάγουμε μια νέα μορφή για τις τελετές έναρξης και λήξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIFA, από την άποψη της διάρκειας και του χρόνου έναρξης τους πιο κοντά στην έναρξη”, λέει ο Mikhailov. “Ταυτόχρονα, η δράση θα εκτείνεται και πέρα ​​από το στάδιο , που συμπεριλαμβάνει την πόλη και την περιοχή γύρω από το Στάδιο Λουζνίκι. Η συν-διευθύντρια της τελετής έναρξης θα είναι η φίλη μου η Ilya Averbukh, η οποία έχει προσθέσει νέο χρώμα στο θέαμα στο γήπεδο. Και, βεβαίως, η παράστασή μας θα είναι για το ποδόσφαιρο και αγάπη.”