Η Εθνική Ισπανίας απομάκρυνε τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Τζουλέν Λοπετέγκι μια ημέρα μετά την ανακοινωση της συμφωνίας του για την πρόσληψή του από τη Ρεάλ Μαδρίτης ως αντικαταστάτης του Ζινεντίν Ζιντάν και δύο  ημέρες πριν από το πρώτο ματς της “φούρια ρόχα” στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο Λοπετέγκι έχει υπογράψει τριετή συμφωνία με τους κατόχους του Champions League και αποφασίστηκε ότι, υπό τις περιστάσεις, ήταν ακατάλληλο για αυτόν να συνεχίσει με την Ισπανία. Ο πρόεδρος της Ισπανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Λουίς Ρουμπιάλες, υποτίθεται ότι ήταν στο συνέδριο της Fifa στη Μόσχα την Τετάρτη, αλλά πέταξε στη βάση προετοιμασίας της Ισπανίας αργά την Τρίτη το βράδυ για να ασχοληθεί με το θέμα.

Έχουμε αναγκαστεί να απολύσουμε τον προπονητή της εθνικής μας ομάδας. Του ευχόμαστε τη καλύτερη τύχη“, δήλωσε ο Ρουμπιάλες. “Οι διαπραγματεύσεις έγιναν χωρίς καμία πληροφορία προς την ισπανική FA και μας ενημέρωσαν μόλις πέντε λεπτά πριν από το δελτίο τύπου. Υπάρχει ένας τρόπος δράσης που πρέπει να τηρείτε.

Ερωτηθείς ποιος θα αναλάβει, πρόσθεσε: “Προσπαθούμε να αλλάξουμε οσο το δυνατόν λιγότερα. Δουλεύουμε επάνω σε αυτό. Όταν ξέρουμε κάτι θα σας το πούμε. Έχω μιλήσει με τους παίκτες και μπορώ να εγγυηθώ ότι θα κάνουν τα πάντα, μαζί με το νέο προπονητή, για να φτάσουν όσο πιο μακρυά γίνετε. Η νίκη είναι πολυ σημάντικη, να έχεις τον καλύτερο προπονητή είναι επίσης πολύ σημαντικό, αλλά πάνω από όλα πρέπει όλοι να δρουν με τον σωστό τρόπο. Ίσως αυτό να είναι δύσκολο τώρα, αλλά τελικά θα μας κάνει πιο ισχυρούς.”

“Πήρα ένα αεροπλάνο, επέστρεψα από τη Μόσχα, έχασα την ψηφοφορία για το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο για να είμαι εδώ. Έπρεπε να αντιδράσουμε, ξέρω ότι ό,τι κάνω θα επικριθεί και το αποδέχομαι αυτό. ”

“Ευχαριστούμε τον Τζουλέν για ο,τι έκανε και γιατί είναι ένας από τους μεγάλους υπεύθυνους για το γεγονός ότι είμαστε στη Ρωσία. Είμαστε υποχρεωμένοι να τον απολύσουμε. Είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους του εργαζόμενους της ομοσπονδίας. Υπάρχουν συγκεκριμένες υποχρεώσεις που πρέπει να εκπληρώνουμε”.

Οι παίκτες της Ισπανίας ειχαν πει όχι στην απόφαση του προέδρου της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και ακόμα και ο αρχηγός της “φούρια ρόχα”, Σέρχιο Ράμος, είχε βγεί μπροστά και είπε: “Εδώ δεν είναι ομάδα, εδώ ήλθαμε να πάρουμε το Μουντιάλ”.

Αξίζει να σημειωθεί οτι η Ισπανία παίζει τον πρώτο αγώνα της ομάδας Β στην Πορτογαλία το βράδυ της Παρασκευής.