Σε ένα απροκάλυπτο ομοφοβικό παραλήρημα προέβη ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης και μέλος της ΝΔ Χαράλαμπος Ευστρατίου από την προσωπική του σελίδα στο Facebook.​ ​

Ο γαλάζιος συνδικαλιστής με ανάρτησή του αναφέρεται στo Gay Pride της Αθήνας​:​ «Ξεχάσαμε το συλλαλητήριο για την Μακεδονία, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από “Εθνικιστές Φασίστες” και από “Ανιστόρητους Έλληνες” και προβάλουμε το πάρτι των πουσταριών που το υποστηρίζουν Αριστεροί Δημοκράτες. Τελικά με άλλα πρότυπα θέλουν να μεγαλώσουν την Ελληνική κοινωνία οι Προοδευτικοί Αριστεροί που λένε ότι μας κυβερνούν».

Όπως είναι λογικό έχει προκληθεί μεγάλη αναστάτωση σε μεγάλη μερίδα της τοπικής κοινωνίας ενώ προβληματισμός επικρατεί και στο εσωτερικό του κόμματος της ΝΔ. Για τον Πρόεδρο της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης, που ενδέχεται να βρεθεί στο στόχαστρο των οργανώσεων της LGBTQ+ κοινότητας για την ανάρτησή του,  όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Σημειώνεται ότι μετά τις πρώτες αντιδράσεις ο Χαράλαμπος Ευστρατίου κατέβασε την ανάρτησή του.