Χιλιάδες, πολλές χιλιάδες Ιρλανδοί φθάνουν από τις τέσσερις γωνιές του πλανήτη στην χώρα τους για να ψηφίσουν υπέρ του δικαιώματος στην άμβλωση, για την κατάργηση της 8ης τροπολογίας που αναγκάζει δεκάδες χιλιάδες Ιρλανδές να ταξιδεύουν για να εξασφαλίσουν ιατρική φροντίδα.

#HomeToVote: κάνουμε το ταξίδι, για να μη είναι αναγκασμένες να το κάνουν εκείνες.

Το Twitter έχει πλημμυρίσει από μηνύματα, φωτογραφίες και βίντεο ανθρώπων που φθάνουν στην Ιρλανδία για να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα ελπίζοντας ότι θα βοηθήσουν να περάσει «this mother*ucker στον 21ο αιώνα».

Ανθρωποι προσφέρονται να πληρώσουν αεροπορικά εισιτήρια για αγνώστους, άνθρωποι που προσφέρουν δωρεάν μετακινήσεις με το αυτοκίνητο προς και από αεροδρόμια, άνθρωποι που καλωσορίζουν την ιρλανδική διασπορά στα ιρλανδικά αεροδρόμια.

«Μία απόφαση της τελευταίας στιγμής για να πάω #hometovote για την κατάργηση της 8ης τροπολογίας. Δεν υπάρχουν θέσεις στις πτήσεις για το Λονδίνο, έτσι έχω 4 ώρες τρένο, 4 ώρες αναμονή και 3 ώρες φέρι για να φθάσω και να ψηφίσω, πράγμα που είναι βόλτα στο πάρκο σε σύγκριση με το ταξίδια που κάνουν οι Ιρλανδές κάθε μέρα προς το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες χώρες».

Ερχονται από το Λος Αντζελες, την Αυστραλία, το Βιετνάμ, την Αργεντινή, από ολόκληρη την Ευρώπη…

«Ταξιδεύω από τον Λος Αντζελες για το Δουβλίνο και σκέφτομαι κάθε γυναίκα που αναγκάσθηκε να ταξιδέψει για να έχει ιατρική περίθαλψη…»

«Είναι σαν να βγήκε από την κελτική μυθολογία. Μία κατάρα σε γενιές ιρλανδών γυναικών που τις αναγκάζει να φεύγουν από την χώρα τους την ώρα της πιο απελπισμένης ανάγκης. Ετσι δέκα χιλιάδες γυναίκες ακούν τις φωνές τους, κινητοποιούνται και επιστρέφουν για να βοηθήσουν να φύγει η κατάρα από την γη τους».

#HomeToVote απάντηση σε όλα τα θλιμένα, σιωπηλά ταξίδια που έγιναν προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Κάποιος διηγείται μία ιστορία από το αεροδρόμιο του Λονδίνου όπου μία Ιρλανδή έχει ξεχάσει το διαβατήριό της και χάνει την πτήση της. Και τότε ένας άγνωστος της αγοράζει εισιτήριο των 400 ευρώ για να ταξιδέψει την επομένη.

Μία Ιρλανδέζα που ζει για πολλά χρόνια στο Λονδίνο και δεν έχει πια δικαίωμα ψήφου προσφέρει σε αντάλλαγμα δωρεάν μετακινήσεις προς τα αεροδρόμια Χίθροου και Λόντον Σίτι σε όσους συμπατριώτες της κάνουν το ταξίδι για να ψηφίσουν την κατάργηση της 8ης τροπολογίας. «Για την Σαβίτα και όλες τις Ιρλανδές».

Η Σαβίτα Χαλαπανάβαρ, είναι η 31χρονη Ινδή οδοντίατρος που μεταφέρθηκε το 2012 με επιπλοκές της εγκυμοσύνης σε ιρλανδικό νοσοκομείο. Οταν διαπιστώθηκε ότι η Σαβίτα έχει αρχίσει να αποβάλλει το έμβρυο, οι γιατροί αρνήθηκαν να προχωρήσουν σε άμβλωση με αποτέλεσμα να πεθάνει από σηψαιμία!

«Ο πατέρας μου μόλις μου είπε “Θα ψηφίσω…ναι” Με βαριά καρδιά, αλλά νομίζω…νομίζω ότι θα εμπιστευθώ τη γενιά σας. Θα το επιστευθώ στα χέρια σας. Και αυτό για μένα είναι ολόκληρος ο κόσμος» #repealthe8th #together4yes #westandtogether