Μπορεί να κάνει συχνά ρατσιστικές δηλώσεις όμως όταν πρόκειται για τα χρήματα, όλα ξεχνιούνται. Τουλάχιστον από την πλευρά του, γιατί οι στοχοποιούμενοι και καθυβριζόμενοι δεν ξεχνούν.

Ο Νότης Σφακιανάκης έχει ταχθεί πολλάκις υπέρ της Χρυσής Αυγής και κατά των προσφύγων και μεταναστών, μεταξύ των οποίων και των Αλβανών. Όμως ενόψει της προγραμματισμένης συναυλίας του στη γειτονική Αλβανία, οι απόψεις του άλλαξαν.

Μάλιστα, έκανε έκκληση στους κατοίκους των Τυράννων να παρευρεθούν στη συναυλία του, που πραγματοποιείται στην πόλη, μιλώντας αλβανικά. Συγκεκριμένα ο τραγουδιστής μιλώντας σε αλβανικά ΜΜΕ είπε:

«Δεν έχεις πει παραμικρό και σου βάζουν στο στόμα λόγια που δεν τα άκουσε ποτέ άνθρωπος. Οι κάτοικοι του τόπου είναι αρχαίοι Ιλλυρείς. Σας θέλω πολύ σας περιμένω στο Μέγαρο των συνεδριών».

Παρά την έκκλησή του πάντως φαίνεται πως δεν είναι ευπρόσδεκτος από τους γείτονες, αφού κάποιοι καλλιτέχνες της χώρας – αλλά και πολλές προσωπικότητες – όπως για παράδειγμα ο γνωστός Αλβανός τραγουδιστής Elton Deda, κάλεσε με ανάρτησή του στο facebook σε μποϊκοτάζ της συναυλίας:

«Εάν όσα λέγονται για αυτόν τον τραγουδιστή είναι αλήθεια, εγώ, ως άτομο και ως καλλιτέχνης που η ανοχή για τους ομολόγους μου είναι υπερβολική, θα ήθελα να ενθαρρύνω το μποϊκοτάζ. Πάντα σιχαινόμουν τους ανθρώπους που τρώνε σε μέρος που έχουν φτύσει πριν. Ελπίζω να μην είναι αλήθεια όσα γράφονται για αυτόν, αλλιώς θα ήταν πολύ ευτελές να χειροκροτούσαμε και να πληρώναμε κάποιον που έχει θεωρήσει τους Αλβανούς κατώτερη ράτσα».

Επίσης ο ποπ καλλιτέχνης Flori Mumajesi, ανέβασε ένα βίντεο με ομιλίες βουλευτών τις Χρυσής Αυγής και χαρακτήρισε τον Νότη Σφακιανάκη εκπρόσωπό τους.