Το Cartoon Network ανακοίνωσε πρόσφατα την νέα σειρά ThunderCats Roar και η νέα κατεύθυνση και τεχνοτροπία της έχει αντιμετωπιστεί με αρνητικές αντιδράσεις από τους οπαδούς της κλασικής σειράς.

Το αρχικό  ThunderCats ήταν μια σειρά κινουμένων σχεδίων από τα μέσα της δεκαετίας του ’80 που ήταν άμεσα επηρεασμενη από τα Ιαπωνικά Anime της εποχής και ήταν πιο κοντά σε ένα κλασικό 80’s anime παρά στα παραδοσιακά δυτικά κινούμενά σχέδια που είμασταν όλοι συνηθισμένοι εκείνη την εποχή. Στο θρυλικό στάτους της σειράς σίγουρα βοήθησε και ο χαρακτηρισμός της απο την κρατική τηλεόραση ως “κινούμενα σχέδια για μικρούς και μεγάλους” αλλά και η περίεργη ώρα προβολής -11 το βράδυ- για την εποχή. Σε όλα αυτά προσθέστε και τον δημιουργό της ιστορικής πλέον εισαγωγής των Thundercats που σχεδίασε ο Masayuki αλλα και τον θρυλικο animator της σειράς Moriyasu Taniguchi.

Το ThunderCats Roar είναι μια παραγωγή από την Warner Bros και το δίκτυο Cartoon Network και σίγουρα ειναι πολύ μακριά από την αρχική  του μορφή. Το σενάριο ειναι βασιμένο στην κωμική πλευρά των ηρώων και οι σκηνές δράσεις είναι ναι μεν παρούσες αλλα μακριά απο την σκοτεινή προσέγγιση της παλιάς σειράς που σε έκανε να γραπώνεις το μαξιλάρι του καναπέ προσπαθώντας να κρύψεις τον τρόμο σου απο τους γονείς σου.

Πάντως στο trailer του ThunderCats Roar ο υπέυθυνος της νέας σειράς, Βίκτορ Κόρτραϊτ λέει «Για κάθε βήμα που θα κάνουμε προς την κατεύθυνση της κωμωδίας, θα κάνουμε δύο προς την κατεύθυνση της δράσης».

Το σχέδιο πάντως και η γενική απεικόνιση των χαρακτήρων και του περιβάλλοντος ειναι υπερβολικά απλοϊκό και απόλυτα εναρμονισμένο στο στυλ του Cartoon Network θυμίζοντας πολυ Dexter’s Laboratoty, Johny Bravo και Powerpuff girls και σίγουρα κανένα πρόγραμμα τηλεόρασης δεν θα το χαρακτηρίσει ως  “κινούμενα σχέδια για μικρούς και μεγάλους”.

Αυτό είναι και το βασικό σημείο στο οποίο βασίζουν της αρνητικές τους αντιδράσεις οι οπαδοί της κλασικής σειρας καθώς η κωμωδία και η “χαζές” καταστάσεις ηταν πάντα παρούσες. 

Το λυπηρό είναι ότι ήδη είχαμε μια εξαιρετική σειρά ThunderCats το 2011, με μια φανταστική παραγωγή και βασισμένη απόλυτα στην παλιά κατευθυνση και τεχνοτροπιά, ωστόσο κανείς δεν την παρακολούθησε και η σειρά ακυρώθηκε.

Ισως αυτή η νέα προσέγγιση για το ThunderCats Roar να μπορεί να βελτιώσει την τύχη της σειράς, αλλά σίγουρα η καλλιτεχνική υπόσταση έχει χαθεί υπέρ ενός πράγματος απλούστερου και ίσως πιο εύκολο προς ευρεία κατανάλωση. 

Το ThunderCats Roar έρχεται στο Cartoon Network κάποια στιγμή το επόμενο έτος (2019).