Η αλήθεια είναι ότι ο παλιός ενθουσιασμός είχε ξεθυμάνει. Αλλά, εδώ κι λίγο καιρό, το ενδιαφέρον αναθερμαίνεται. Σε τέτοιον βαθμό που ίσως θα πρέπει να μιλάμε για «Επιστροφή των Crocs».

Η πρώτη τους εκδοχή εμφανίστηκε το 2002. Έως το 2017, είχαν πουληθεί 300 εκατομμύρια ζευγάρια. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, τα Crocs «λαχάνιαζαν» στην αγορά. Όμως, πρόσφατη έρευνα του eBay διαπίστωσε ότι, τον περασμένο Απρίλιο, έγιναν 25.000 αναζητήσεις στο site για Crocs. Τον ίδιο μήνα, στο site πουλήθηκαν 15.000 ζευγάρια. Το οποίο σημαίνει ότι πωλούντο 20 ζευγάρια την ώρα!

Η αλήθεια είναι ότι έβαλαν πλάτη σχεδιαστές μόδας (με βάρος και κύρος). Τον Οκτώβριο του 2017, ο οίκος Balenciaga παρουσίασε σε πασαρέλα, ως μέρος της κολεξιόν Άνοιξη-Καλοκαίρι 2018, τη δική του εκδοχή Crocs. Παρά το ότι το ύψους 10 εκατοστών «Foam» επικρίθηκε – και κόστιζε 850 δολάρια – , εξαντλήθηκε στην αγορά. Τον Απρίλιο, ο ράπερ και σχεδιαστής μόδας Κάνιε Γουέστ εμφάνισε στο Twitter ένα μπλε υπόδημα, το οποίο αποκαλούσε «Yeezy slides». Πολλοί κορόιδεψαν την ομοιότητά του με τα Crocs. Ο κόσμος, όμως, αγοράζει ξανά Crocs. Η εφημερίδα The Daily Mail ανέφερε ότι κάποια στιγμή οι Βρετανοί έκαναν κάθε λεπτό αναζήτηση για Crocs στο eBay.