Πολυαναμενόμενο γεγονός στη Βρετανία και αλλού, ο γάμος του Χάρι και της Μέγκαν που θα γίνει το επόμενο Σάββατο στον Πύργο του Ουίνδσορ είναι αφορμή για πολλές πρωτοβουλίες, ενίοτε παράδοξες και απρόβλεπτες.

Θα παντρευτούν την ίδια ημέρα 

“Θα ήθελα πολύ να πω το ‘ναι’ ταυτόχρονα με τη Μέγκαν”, δήλωσε στο περιοδικό HarpersBazaar.com η 26χρονη Λούσι Πάρκινσον που θα παντρευτεί τον 30χρονο ‘Αντριου Ντίξον την ίδια ημέρα. Η μελλόνυμφη δηλώνει ότι ανυπομονεί να δει το νυφικό της Μέγκαν, γνωρίζοντας ότι δεν μπορεί να  ανταγωνιστεί, σε αυτό το σημείο, την πρώην ηθοποιό, το νυφικό της οποίας έραψε διάσημος σχεδιαστής.

Στο αυτοκίνητο με τη Μέγκαν και τον Χάρι
Η αυτοκινητοβιομηχανία Mini σχεδίασε μια ιδιαίτερη εκδοχή του εμβληματικού μικρού μοντέλου της, στη σκεπή του οποίου απεικονίζονται οι σημαίες του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ. “Η Μέγκαν αγαπά τον Χάρι” και “Αγάπη είναι το μόνο που χρειάζεστε” αναγράφεται πάνω στο ντουλαπάκι στο ταμπλό του αυτοκινήτου.

Το αυτοκίνητο θα βγει στο σφυρί και τα χρήματα από τη δημοπρασία θα δοθούν σε οργάνωση την οποία υποστηρίζει το ζευγάρι.

Βασιλικές διακοπές 
Θέλετε να ξέρετε τα πάντα για τον γάμο και τη βασιλική οικογένεια; Αντί ποσού 2.500 στερλινών (σχεδόν 2.800 ευρώ) ταξιδιωτικό γραφείο προτείνει οκταήμερη διαμονή που περιλαμβάνει την επίσκεψη σε εμβληματικούς χώρους της βρετανικής μοναρχίας, συναντήσεις με πολλούς ειδικούς του οίκου των Ουίνδσορ και μια γιορτή την ημέρα του γάμου με συμμετοχή στο λαϊκό γλέντι και στους πανηγυρισμούς.

Μια προσευχή για το ζευγάρι
“Θεέ της αγάπης, δώσε την ευλογία σου στον Χάρι και στη Μέγκαν, να ζήσουν και να μεγαλώσουν μέσα στην αγάπη σου”: η Αγγλικανική Εκκλησία  συνέθεσε μια προσευχή με εννέα στίχους προς τιμήν των δυο ερωτευμένων. Ο πνευματικός ηγέτης των πιστών της Αγγλικανικής Εκκλησίας Τζάστιν Ουέλμπι, αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι, θα τελέσει τον γάμο.

Μια ταινία κιόλας 
Το αμερικανικό δίκτυο Lifetime θα μεταδώσει την Κυριακή την ταινία “Όταν ο Χάρι γνώρισε τη Μέγκαν: βασιλικό ρομάντζο”, τίτλος που εμπνέεται από την καλτ κωμωδία του 1989 “Όταν ο Χάρι γνώρισε τη Σάλι”. Γεμάτη ευγενή αισθήματα, η ταινία διηγείται την ιστορία αγάπης των δύο μελλόνυμφων και θέλει τον Χάρι, που θα παντρευτεί μια Αμερικανίδα διαζευγμένη να φωνάζει “Αυτή με κάνει ευτυχισμένο, λοιπόν στο διάολο οι παραδόσεις”.

Τη Μέγκαν υποδύεται η Παρίζα Φιτς-Χένλεϊ, η οποία παίζει σε αρκετές σειρές του δικτύου Netflix και τον Χάρι υποδύεται ο Μάρεϊ Φρέιζερ, ο οποίος εμφανίζεται στην τηλεοπτική σειρά “Victoria”, που αναφέρεται στη βασίλισσα Βικτωρία.

Ένας γάμος με όλες τις σάλτσες
Συμπεριλαμβανομένης της σόγιας, η οποία δίνει ιδιαίτερη γεύση στην σπεσιαλιτέ “Όταν ο Χάρι γνώρισε τη Μέγκαν”, ένα πιάτο σούσι με τόνο και σολωμό, το οποίο προτείνει αλυσίδα βρετανικών εστιατορίων.