Στις 15 Μαΐου ολοκληρώνεται η νέα Σελήνη του μήνα. Το φαινόμενο συμβαίνει στις 14:47 το μεσημέρι στην 25η μοίρα του Ταύρου (24ο36’) και για τις συντεταγμένες της Ελλάδος ο χάρτης που καταστρώνεται έχει ωροσκόπο στην Παρθένο, μεσουράνημα στους Διδύμους και είναι ο παρακάτω.

Σε επηρεάζει;

Από αυτή την νέα Σελήνη επηρεάζονται τα ζώδια του σταθερού σταυρού (Ταύροι-Λέοντες-Σκορπιοί-Υδροχόοι) και κυρίως όσοι έχουν γεννηθεί από 11-15/2, από 13-17/5, από 15-19/8 και από 15-19/11, αλλά και όσοι έχουν πλανήτες από την 22η έως την 26η μοίρα του σταθερού σταυρού. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι στις 26/1 και στις 28/7 ή όσοι έχουν πλανήτες στην 5η μοίρα του άξονα Λέοντα-Υδροχόου.

Κάθε αρχή και δύσκολη;

Η νέα Σελήνη συμβολίζει την αρχή ενός νέου κύκλου που εισάγει καινούργια στοιχεία στην εμπειρία και στους κύκλους της ζωής μας, στοιχεία και συνειδητοποιήσεις που θα καταστούν σαφή και θα εξελιχθούν περνώντας από στάδια και φτάνοντας στην ολοκλήρωσή τους με το τέλος του κύκλου που σηματοδοτείται από την επόμενη νέα Σελήνη στις 13 Ιουνίου. Το ευνοϊκότερο διάστημα για να κάνουμε μια καινούργια αρχή και να ξεκινήσουμε καινούργια σχέδια μέσα σε αυτόν τον κύκλο είναι κατά την αύξουσα φάση του, δηλαδή από τις 15 του μήνα και μέχρι τις 29 Μαΐου, μέχρι την επόμενη Πανσέληνο δηλαδή. Η ενέργεια μιας νέας Σελήνης γενικά είναι φρέσκια, παρορμητική και ενθουσιώδης και δίνει την ψυχολογική βάση για καινούργια ξεκινήματα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ευνοούνται όλα τα καινούργια ξεκινήματα ανεξαιρέτως.

Φράσεις – κλειδιά για την νέα Σελήνη

ένα ταξίδι επιβίωσης που ξεκινά από την έλλειψη αυτοπεποίθησης
ζήλεια ή εγωισμός
ανάγκη απόκτηση υλικής ασφάλειας
παραδείγματα από τους γηραιότερους
αναζήτηση συμβουλής
επικρατεί σύγχυση μέχρι να αναλάβουμε τον έλεγχο μιας κατάστασης

H γεύση των επόμενων ημερών

Η νέα Σελήνη του μήνα γίνεται στις 15/5 κυριολεκτικά ένα τσακ προτού ο Ουρανός περάσει στον Ταύρο και έχει σαν βασικό της θέμα την σταθερότητα και την ασφάλεια μέσα από την ύλη και την πραγματικότητα. Για να το πετύχουμε αυτό όμως χρειάζεται να αλλάξουμε κάτι σημαντικό και να έρθουμε ίσως ακόμη και σε ρήξη με το παρελθόν. Θα χρειαστεί μεγάλη δύναμη για να το κάνουμε, αλλά μπορούμε..

Δεν είναι μόνο ο Ουρανός..
Παράλληλα με την αλλαγή του Ουρανού έχουμε την επόμενη ημέρα από την νέα Σελήνη τον Άρη να εισέρχεται στον Υδροχόο. Η δράση και η πρωτοβουλία που αναπτύσσουμε αποκτούν έναν πιο ελεύθερο και ανατρεπτικό χαρακτήρα και κινούμαστε λιγότερο στρατηγικά και μεθοδικά. Ο Άρης από τον Υδροχόο βλέπει βέβαια μέσω τετραγώνου τον άρτι αφιχθέντα Ουρανό στον Ταύρο, κάτι που δημιουργεί άγχος, βιασύνη, βιαιότητα και διάσπαση καθ’όλη την διάρκεια του δεύτερου μισού του μήνα, διάστημα που χρειάζεται προσοχή.

Ο Άρης θα τετραγωνίσει άλλες δύο φορές τον Ουρανό λόγω αναδρομής και ευθυδρόμησης, στις 2/8 και στις 19/9, οπότε καταλαβαίνουμε πως το δεύτερο μισό του Μάη και κυρίως γύρω στις 16/5 όποτε και κορυφώνεται το πρώτο τετράγωνο, είναι διάστημα κατά το οποίο οι ενέργειες και οι δράσεις μας δεν θα έχουν σταθερά και τελεσίδικα αποτελέσματα. Τόσο ο Άρης όσο και Ουρανός έχουν αποσταθεροποιητική και διασπαστική δράση και θα χρειαστεί να επεξεργαστούμε εκ νέου σχέδια και δράσεις που αναπτύσσουμε τώρα, κατά τα τέλη του καλοκαιριού και τις αρχές του φθινοπώρου. Τα μέσα του Μάη είναι απλά η εισαγωγή, ενώ το κυρίως θέμα και ο επίλογος ακολουθούν τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο αντίστοιχα.

Κυβερνήτης εκτός ορίων
Ο κυβερνήτης της νέας Σελήνης είναι η Αφροδίτη, η οποία στον χάρτη εντοπίζεται γωνιακή στον δέκατο οίκο. Δεν σχηματίζει κύριες όψεις, αλλά παρατηρούμε το δευτερεύον ημιεξάγωνο με την νέα Σελήνη, όψη που σχετίζεται με ένταση. Η Αφροδίτη επίσης βρίσκεται εκτός ορίων της εκλειπτικής από τις 5 του μήνα και θα είναι εκτός ορίων μέχρι και τις 7 Ιουνίου. Ο πλανήτης λειτουργεί ανατρεπτικά και απρόβλεπτα και υπάρχει τάση ή ενδιαφέρον για ασυνήθιστες πρωτοβουλίες και κινήσεις. Μέχρι τις 19/5 η Αφροδίτη θα βρίσκεται στους Διδύμους, ενώ μετά και μέχρι το τέλος του μήνα θα βρίσκεται στον Καρκίνο. Η εκτός ορίων κίνηση της Αφροδίτης όσο βρίσκεται στους Διδύμους μπορεί να οδηγήσει σε σκέψεις και αποφάσεις που απελευθερώνουν από τους κανόνες και τις φόρμες, ενώ η εκτός ορίων κίνησή της όταν θα εισέλθει στον Καρκίνο μπορεί να σχετιστεί με ανατροπές στην ασφάλεια, στην οικογένεια και στην πατρίδα και με διεκδικήσεις σε αυτά τα θέματα.

Πώς θα σε επηρεάσει η νέα Σελήνη;

Να θυμάσαι ότι ο ατομικός σου χάρτης είναι ένα σύνολο που δίνει πολύ περισσότερες πληροφορίες για σένα και το μέλλον σου από ό,τι απλά το ζώδιό σου.

Καλή και δημιουργική νέα Σελήνη σε όλους και όλες, Athan

ΚΡΙΟΣ
Η νέα Σελήνη του μήνα γίνεται στον δεύτερο ηλιακό οίκο του ωροσκοπίου σου, τομέας του χάρτη που σχετίζεται με θέματα ασφάλειας σε υλικό και σε συναισθηματικό επίπεδο, με τις αξίες, την αυτοεκτίμηση του, τα ταλέντα και τις ικανότητές σου. Η περίοδος που αρχίζει σε βάζει σε διαδικασία να δεις με άλλο μάτι τα οικονομικά σου και να κάνεις σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που τα διαχειρίζεσαι, αλλά και να αλλάξεις τον τρόπο που δίνεις αξία στα πράγματα. Σημαντικές τριβές και αλλαγές και στον τομέα της καριέρας σου.

ΤΑΥΡΟΣ
Η νέα Σελήνη του μήνα γίνεται στον πρώτο ηλιακό οίκο του ωροσκοπίου σου, τομέας του χάρτη που σχετίζεται με θέματα προσωπικότητας, εμφάνισης και σώματος. Η περίοδος που εγκαινιάζεται σε καλεί να επαναπροσδιορίσεις τον εαυτό σου και να αναπροσαρμόσεις τις κινήσεις σου και την τακτική που ακολουθείς συνήθως. Αποκτάς μια πιο δυναμική στάση σε σχέση με όνειρα και φιλοδοξίες που έχεις και διεκδικείς περισσότερα.

ΔΙΔΥΜΟΣ
Η νέα Σελήνη του μήνα γίνεται στον δωδέκατο ηλιακό οίκο του ωροσκοπίου σου, τομέας του χάρτη που σχετίζεται με θέματα φαντασίας, με τις ψυχικές σου ικανότητες, την πνευματικότητά σου και το υποσυνείδητο. Έχει στενή σύνδεση με οτιδήποτε είναι κρυφό, τα μυστικά, το παρασκήνιο και τους κρυφούς σου εχθρούς. Η περίοδος που αρχίζει τώρα σε βοηθά να καταλάβεις καλύτερα τον εαυτό σου και να αντιμετωπίσεις πιθανά μπλοκαρίσματα που υπάρχουν βαθύτερα. Νοιώθεις ότι βράζεις και ότι θέλεις να εκραγείς, αλλά ξέρεις καλά ότι μια έκρηξη δεν θα οδηγήσει πουθενά.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Η νέα Σελήνη του μήνα γίνεται στον ενδέκατο ηλιακό οίκο του ωροσκοπίου σου, τομέας του χάρτη που σχετίζεται με θέματα συλλογικής δραστηριότητας στο ευρύτερο πλαίσιο της κοινωνίας και την ένταξη σου σε ομάδες με ανθρώπους, που φέρουν παρόμοιες ιδέες και αντιλήψεις. Επίσης, ο οίκος αυτός μιλάει για τους φίλους σου και τις σχέσεις που έχεις με αυτούς. Η περίοδος που αρχίζει σε βάζει σε διαδικασία να επανεξετάσεις τις σχέσεις σου με συνεργάτες και με φίλους και να εντοπίσεις ποιοι είναι χρήσιμοι και ποιοι όχι τόσο. Αρχίζεις να επεξεργάζεσαι διαφορετικές ιδέες και τρόπους αντιμετώπισης προβλημάτων και κρίσεων και κάνεις σημαντικές κινήσεις σε θέματα σχέσης, γάμου ή επαγγέλματος.

ΛΕΩΝ
Η νέα Σελήνη του μήνα γίνεται στον δέκατο ηλιακό οίκο του ωροσκοπίου σου, τομέας του χάρτη που σχετίζεται με θέματα φιλοδοξίας, με τις προσδοκίες και την επιτυχία σου, τα επιτεύγματα, την αναγνώριση, τη φήμη και το κύρος. Είναι δείκτης της καριέρας σου και φανερώνει την ταυτότητα σου μέσα στην κοινωνία και την δημόσια εικόνα σου. Σημαντική η περίοδος που εγκαινιάζεται με αυτή την νέα Σελήνη, καθώς αποφασίζεις να σταθεροποιήσεις και να ξεκαθαρίσεις θέματα που καιρό τώρα σε απασχολούν στην καριέρα σου και σε εμποδίσουν να είσαι ο εαυτός σου ή να δώσεις το καλύτερο που μπορείς. Αλλάξεις την καθημερινότητά σου και ασχολείσαι πιο δυναμικά με θέματα υγείας ή διαχείρισης του χρόνου σου και αναζητάς βοήθεια από άτομα που μέχρι τώρα δεν είχες καν σκεφτεί ή είχες απορρίψει.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Η νέα Σελήνη του μήνα γίνεται στον ένατο ηλιακό οίκο του ωροσκοπίου σου, τομέας του χάρτη που σχετίζεται με θέματα ανώτερης εκπαίδευσης, με τα μακρινά ταξίδια ή τις διαδρομές μεγάλης διάρκειας, με την φιλοσοφία της ζωής, την θρησκεία, τα ήθη, και το κοινωνικό δίκαιο. Η περίοδος σε βάζει σε διαδικασία να αναλογιστείς και να επαναπροσδιορίσεις την κοσμοθεωρία σου και να αποφασίσεις τι είναι αυτό που πρακτικά σε βοηθά και λειτουργεί υποστηρικτικά στα σχέδιά σου. Εκφράζεσαι περισσότερο, δημιουργείς και η δράση σου στοχεύει στην βαθύτερη ανάλυση και κατανόηση της δύναμης και του ρόλου που παίζουν οι άλλοι στην ζωή σου.

ΖΥΓΟΣ
Η νέα Σελήνη του μήνα γίνεται στον όγδοο ηλιακό οίκο του ωροσκοπίου σου, τομέας του χάρτη που σχετίζεται με θέματα μετασχηματισμού, αναγέννησης, των κοινών πόρων με τον σύντροφο και με το σεξ. Η περίοδος που αρχίζει σε βάζει σε διαδικασία να ψάξεις βαθύτερα τους λόγους και τις αιτίες που σε οδηγούν να έχεις την συμπεριφορά που έχεις και να αλλάξεις βαθύτερα ψυχολογικά μοτίβα που δεν σε βοηθάνε να πετύχεις αυτό που θες. Στρέφεσαι προς το σπίτι, την οικογένεια και το παρελθόν σου για να εντοπίσεις την ρίζα των θεμάτων σου.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Η νέα Σελήνη του μήνα γίνεται στον έβδομο ηλιακό οίκο του ωροσκοπίου σου, τομέας του χάρτη που σχετίζεται με θέματα συνεργασιών και συνεταιρισμών, με τις επιχειρήσεις και τους φανερούς εχθρούς, με τις γραπτές ή προφορικές δεσμεύσεις, τις νομικές υποθέσεις, τις μηνύσεις και τους αντιπάλους. Η περίοδος που αρχίζει είναι σημαντική καθώς μπαίνεις σε πιο συνειδητή διαδικασία και καταλαβαίνεις καλύτερα τον σύντροφο, τον συνεργάτη ή γενικότερα τις σχέσεις σου με τους άλλους. Μπορείς να κάνεις μια καινούργια αρχή, αρκεί να ξαναχρησιμοποιήσεις υλικά του παρελθόντος και να αφήσεις τον εαυτό σου περισσότερο ελεύθερο. Η δράση σου εστιάζεται στο να μιλήσεις, μα κινηθείς και να εκφραστείς περισσότερο γύρω από απλά και καθημερινά θέματα που τελικά όμως έχουν μεγάλη σημασία και μέχρι τώρα μπορεί και να τα απέφευγες ή να μην τους έδινες την πρέπουσα σημασία.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Η νέα Σελήνη του μήνα γίνεται στον έκτο ηλιακό οίκο του ωροσκοπίου σου, τομέας του χάρτη που σχετίζεται με θέματα καθημερινότητας, με τις συνθήκες, την προσέγγιση και την συμπεριφορά στον εργασιακό χώρο και τις σχέσεις σου με τους συναδέλφους και τους εργοδότες σου. Επίσης, ο οίκος σχετίζεται με τα θέματα της υγείας σου. Η περίοδος που αρχίζει σε κάνει να θέλεις να αλλάξεις πολλά πράγματα στην καθημερινότητά σου που δεν λειτουργούν ή που δεν φέρνουν πρακτικά αποτελέσματα και εστιάζεσαι περισσότερο στο να μπορέσεις να είσαι απλός και ξεκάθαρος. Το ίδιο προσπαθείς να πετύχεις και σε σχέση με τους άλλους βέβαια. Η δράση σου εστιάζεται γύρω από τα οικονομικά σου, την ασφάλεια που θέλεις να έχεις και την δυνατότητα ή την ελευθερία να μπορείς να κινηθείς δημιουργικά και να εκφράσεις τον εαυτό σου πλήρως και αντισυμβατικά.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Η νέα Σελήνη του μήνα γίνεται στον πέμπτο ηλιακό οίκο του ωροσκοπίου σου, τομέας του χάρτη που σχετίζεται με θέματα δημιουργικότητας, ψυχαγωγίας, με τις ερωτικές σχέσεις, την διασκέδαση, το ρίσκο και την χαρούμενη πλευρά της ζωής. Η περίοδος είναι δυναμική και θέλεις να εκφράσεις τον εαυτό σου χωρίς συμβιβασμούς και να βιώσεις απόλυτα αυτό που επιθυμείς και αυτό που η ζωή μπορεί να σου προσφέρει. Για να το πετύχεις αυτό καταλαβαίνεις ότι χρειάζεται να ξεριζώσεις μερικές βαθιά ριζωμένες απόψεις και συνήθειές σου, που έχουν την ρίζα τους στο παρελθόν σου, στον τρόπο που μεγάλωσες ή στο οικογενειακό σου περιβάλλον.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Η νέα Σελήνη του μήνα γίνεται στον τέταρτο ηλιακό οίκο του ωροσκοπίου σου, τομέας του χάρτη που σχετίζεται με θέματα συναισθηματικής ασφάλειας, προσκόλλησης, ενστίκτου και ιδιωτικής ζωής. Η περίοδος σου δίνει το πράσινο φως να φέρεις αλλαγές και ανακατατάξεις στην οικογενειακή σου ζωή, να δεις πιο καθαρά το παρελθόν σου και να επαναπροσδιορίσεις την σχέση σου με τους γονείς, όχι μόνο ψυχολογικά, αλλά και πρακτικά. Η δράση σου εστιάζεται στο να βάλεις τάξη στον βαθύτερο ψυχολογικό σου κόσμο και να εκφράσεις δυνατά και ξεκάθαρα αυτό που πιστεύεις, αυτό που νοιώθεις και αυτό που είσαι.

ΙΧΘΥΕΣ
Η νέα Σελήνη του μήνα γίνεται στον τρίτο ηλιακό οίκο του ωροσκοπίου σου, τομέας του χάρτη που σχετίζεται με θέματα αντίληψης, σκέψης και επικοινωνίας και δείχνει το τρόπο που επικοινωνείς και έρχεσαι σε επαφή και διάλογο με το άμεσο περιβάλλον σου. Η περίοδος σου δίνει την ευκαιρία να αλλάξεις τον τρόπο που εκφράζεσαι και να εστιάσεις περισσότερο στο πρακτικό αποτέλεσμα, παρά στην ίδια την διαδικασία που οδηγεί σε αυτό. Θέλεις να πετύχεις αυτό που θες άμεσα, απλά και γρήγορα. Η δράση σου εστιάζεται στις ομάδες που ανήκεις και στους φίλους σου και προσπαθείς να κερδίσεις δύναμη, έδαφος και αξία.