Το τετράγωνο Άρη-Ουρανού είναι αδιαμφισβήτητα μία δύσκολη όψη, της οποίας κύρια χαρακτηριστικά είναι η ένταση, ο εκνευρισμός και οι συγκρούσεις. Τώρα θα αναρωτιέστε «Κι άλλες όψεις δεν έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά;», και η απάντηση είναι φυσικά,όμως, η ιδιαιτερότητα αυτής της όψης βρίσκεται στο μέγεθος και τη διάρκεια της εκδήλωσης αυτών των στοιχείων. Συνήθως, ο Άρης-Ουρανός εκφράζεται στιγμιαία, άλλα με ισχύ και πολλαπλές συνέπειες και αυτό ακριβώς πρέπει να αποφευχθεί: η ολοκληρωτική εκτόνωση της ενέργειας αυτής της σχέσης. Ωστόσο, όπως κάθε όψη έχει δύο πλευρές, έτσι και αυτή έχει τη θετική της χροιά, η οποία δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από την έντονη ενεργητικότητα, η οποία ζωηρεύει τόσο εσάς τους ίδιους, όσο και την καθημερινότητα σας. Πώς όμως επηρεάζει κάθε ζώδιο ξεχωριστά; (Να θυμάστε να διαβάζετε και τον ωροσκόπο σας)

ΚΡΙΟΣ: Οι αλλαγές που δεχτήκατε με τη διέλευση του Ουρανού από το ζώδιό σας, σας έκαναν πιο δυναμικούς και ενδεχόμενος πιο προοδευτικούς. Τόσο σε προσωπικό επίπεδο, όσο και σε επαγγελματικό ξέρετε που βαδίζετε, τι έχετε καταφέρει και εν γένει τι αξίζετε. Δεν αποκλείεται, η κατάσταση αυτή που σας διαμόρφωνε μέχρι σήμερα, να σας κάνει να εκδηλώσετε έντονη αλαζονεία, ακόμα και προς τους ανωτέρους σας. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται να αφήσετε την υπεροψία στην άκρη και να κατεβάσετε τους τόνους σας, καθώς με το τετράγωνο Άρη-Ουρανού, η στάση σας απέναντι σε υφιστάμενους και προϊστάμενους, μπορεί να γίνει η αιτία έντονων αντιδράσεων, συγκρούσεων ή/και σε ακραίες περιπτώσεις, οριστικών ρήξεων. Επίσης, είναι πολύ πιθανό να μεταφέρετε τον εκνευρισμό των επαγγελματικών σας και στο φιλικό σας περιβάλλον, με αποτέλεσμα να ηλεκτριστεί η ατμόσφαιρα ακόμα και με άτομα που βρίσκονται κοντά σας και σας στηρίζουν. Μείνετε ψύχραιμοι και μην επιτρέπετε στα συναισθήματα σας να σας καθοδηγούν.

ΤΑΥΡΟΣ: Μάχεστε για την αλήθεια και φροντίζετε αυτή να βγαίνει πάντα στην επιφάνεια, έτσι δεν είναι λίγες οι φορές που παίξατε το ρόλο του μάρτυρα, που θέλει τα πάντα να βγουν στο φως στον εργασιακό σας χώρο. Κερδίζετε σε κύρος από αυτή την κατάσταση, γεγονός που ενεργοποιεί το φθόνο κακόβουλων ατόμων. Όσο και να προσπαθήσουν να σας βλάψουν ή να σας διαβάλουν υποχθόνια, εφόσον εσείς πορεύεστε με το γράμμα του νόμου, δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα. Ωστόσο, είναι φυσικό, αυτός ο «πόλεμος» που γίνεται σε βάρος του επαγγελματικού σας στάτους, να προκαλέσει εκατέρωθεν ισχυρό εκνευρισμό δεν αποκλείεται αυτός να εκτονωθεί μέσω προκλήσεων σε ανοιχτές συγκρούσεις, τις οποίες καλό θα ήταν να αποφύγετε, γιατί έτσι θα αφήσετε εκείνους που σας επιβουλεύονται να εκτίθενται και να πλήττουν την δική τους εικόνα. Η κατάσταση αυτή θα φέρει αλλαγές στον επαγγελματικό σας τομέα, οι οποίες θα διευρύνουν το πεδίο των εργασιών σας, δημιουργώντας σας ένα αίσθημα σιγουριάς.

ΔΙΔΥΜΟΙ: Έως τώρα κάνατε την επανάσταση σας και αποδεσμευτήκατε από περιορισμούς που σας κρατούσαν πίσω. Νιώθετε απελευθερωμένοι και έτοιμοι να υλοποιήσετε ιδέες και στόχους που θέσατε τα τελευταία χρόνια, ανεξαρτήτως τομέα. Ωστόσο, έρχεστε αντιμέτωποι με τις αντιρρήσεις ή τις παρεμβάσεις τρίτων για σχέδια που αφορούν τόσο στη σχέση σας, όσο και στα οικονομικά σας, γεγονός που σας προκαλεί εσωτερικό εκνευρισμό. Για να είμαστε ειλικρινείς, η αντίδρασή σας είναι πιο δραματική απ’ όσο χρειάζεται και μπαίνετε στον πειρασμό να κάνετε πράγματα που θα σοκάρουν το στενό σας περιβάλλον, μόνο και μόνο για να τους ανταποδώσετε τη νευρικότητα που σας προκάλεσαν πρώτα εκείνοι. Μην οδηγείτε καταστάσεις στα άκρα, γιατί θα προκαλέσετε στο περιβάλλον σας σοβαρές συγκρούσεις, των οποίων οι συνέπειες θα επηρεάσουν μόνο εσάς. Σε οικονομικό επίπεδο, κάντε σωστότερη διαχείριση και οργανωθείτε γιατί ενδέχεται μία ξαφνική ζημιά ή ένας ξαφνικός έλεγχος να σας βγάλουν εκτός προϋπολογισμού.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Έχετε την τάση να εκφράζετε την ηγετική προσωπικότητά σας στον επαγγελματικό τομέα με έντονο ύφος, οδηγούμενοι από τις ενστικτώδεις παρορμήσεις σας, ίσως πολλές φορές ρισκάροντας ακόμα και το κύρος σας. Μέχρι τώρα αυτή η τακτική σας οδήγησε σε σημαντικές νίκες, τόσο προσωπικές, όσο και συλλογικές. Ωστόσο θα έπρεπε να στοχαστείτε αν οι άνθρωποι στο εργασιακό περιβάλλον έκαναν υποχωρήσεις, μόνο και μόνο επειδή εξασφαλίζατε κέρδος για την ομάδα. Δεν ήταν λίγες οι φορές που ωθήσατε αντιδράσεις και καταστάσεις στα άκρα, γι’ αυτό και δεν αποκλείεται αυτό το διάστημα να έρθετε αντιμέτωποι με έντονες αντιδράσεις συναδέλφων/συνεργατών, οι οποίοι νιώθουν αγανακτισμένοι από αυτή σας τη στάση, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις είναι πιθανό, η αντίδραση να προκύπτει από ένα αίσθημα αδικίας των άλλων, αναφορικά με εσάς. Αποφύγετε, λοιπόν, να αναμειχθείτε σε εντάσεις, γιατί κανείς δε σας εγγυάται ότι θα απολαμβάνετε πάντα της εμπιστοσύνης των ανωτέρων σας.

ΛΕΩΝ: Εργαστήκατε σκληρά το διάστημα που πέρασε, αναλαμβάνοντας επιπλέον ευθύνες, τις οποίες και ολοκληρώσατε επιτυχώς. Αυτή η επιτυχία σάς δημιουργεί ένα αίσθημα σιγουριάς στις καθημερινές συναλλαγές, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις δε διστάζετε να εκφράσετε ευθαρσώς και την έπαρσή σας. Η έντονη δραστηριότητα, ωστόσο, σας έχει προκαλέσει έντονη σωματική κόπωση και δεν αποκλείεται να ζητήσετε μερικές μέρες ξεκούρασης, εφόσον είναι αυτό εφικτό. Κατακτήσατε τις προκλήσεις που εσείς οι ίδιοι θέσατε στον εαυτό σας, το ερώτημα είναι είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε κι εκείνες που δεν ελέγχετε; Το προσεχές διάστημα σας επιφυλάσσει εκπλήξεις, τις οποίες καλείστε να αντιμετωπίσετε με ψυχραιμία. Απρόσμενες αλλαγές σάς συμβαίνουν, τόσο σε κοινωνικό, όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο, όμως η φύση τους δε θα σας αφήνει περιθώρια αντίδρασης. Έτσι η ένταση που σας δημιουργείται, ενδέχεται να είναι ασυγκράτητη, με αποτέλεσμα να ξεσπάτε στα άτομα που είναι κοντά σας και σας στηρίζουν. Συγκρατήστε τον εκνευρισμό σας και δεχτείτε τις αλλαγές με θετικότητα.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Ο τρόπος με τον οποίο σας επηρεάζει το τετράγωνο Άρη-Ουρανού είναι διαφορετικός συγκριτικά με τους υπόλοιπους του ζωδιακού, όμως καθόλου ασήμαντος. Ο ένας εκ των δύο τομέων που θα επηρεαστούν είναι ο αισθηματικός, όπου κατά το διάστημα αυτό, θα εκδηλωθούν θυελλώδεις παρορμήσεις που θα σας κατακλύζουν σε κάθε ευκαιρία. Οι παρορμήσεις αυτές οδηγούν τη σχέση σας σε μία ασύδοτη σεξουαλική εμπειρία, η οποία όμως, κρύβει κινδύνους. Ο βασικότερος κίνδυνος αφορά στην αυταρχική κτητικότητα που θα αναδυθεί είτε από εσάς, είτε προς εσάς, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μία ασφυκτική ατμόσφαιρα που θα προκαλεί εκνευρισμό και τάσεις φυγής (από τη σχέση). Ο δεύτερος τομέας που επηρεάζεται είναι ο επαγγελματικός, όπου βλέπετε τον όγκο της εργασίας σας να αυξάνεται, χωρίς όμως να μεταφράζεται και σε αντίστοιχα οικονομικά οφέλη. Αποφύγετε, ωστόσο, να διεκδικήσετε, όσο κι αν τα δικαιούστε, όλα αυτά που ζητάτε, τουλάχιστον για την ώρα, γιατί μπορεί να προκαλέσετε εντάσεις που θα σας φέρνουν σε αρκετά δυσμενή θέση.

ΖΥΓΟΣ: Δεν ήταν λίγες οι φορές, που εδώ και πολύ καιρό, βιώνατε αλλαγές και συχνά όχι ευχάριστες σε διάφορους τομείς της ζωής σας, ιδιαίτερα όμως στις προσωπικές σας σχέσεις και τα επαγγελματικά σας. Εξαιτίας τρίτων ατόμων ήρθαν τα πάνω-κάτω και δεν μπορούσατε να αντιδράσετε ή να αποτρέψετε μία τέτοια κατάσταση. Ωστόσο τώρα, σας δίνεται η ευκαιρία να απομακρύνετε εκείνους που σας έβλαψαν όλον αυτόν τον καιρό. Ιδανικό θα ήταν να κάνετε αυτό το «ξεκαθάρισμα», όσο το δυνατόν πιο αθόρυβα και ψύχραιμα γίνεται, καθώς δεν αποκλείεται η οποιαδήποτε συναισθηματική εμπλοκή να οδηγήσει σε καταστάσεις που εύκολα ξεφεύγουν από τον έλεγχο. Ξεκινούν, λοιπόν, οι εκκαθαρίσεις στον τομέα των σχέσεων και των συνεργασιών, όπου ό, τι δεν είναι στέρεο και ειλικρινές τερματίζεται, ενώ οι σχέσεις που βγαίνουν αλώβητες από αυτήν την διαδικασία είναι ισχυρές και προβλέπεται να μείνουν για πολύ καιρό ακόμα στη ζωή σας. Μόνο θυμηθείτε πως οι συγκρούσεις ούτε οδηγούν πουθενά, ούτε σας βάζουν σε θέση ισχύος.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Τα «θέλω» σας συγκρούονται συχνά με τα «πρέπει», που κατακλύζουν την καθημερινότητά σας και σας υποχρεώνουν σε συνεχή και κοπιαστική δουλειά, η οποία συνήθως δε σας είναι ευχάριστη, με αποτέλεσμα να σας δημιουργείται μία εσωτερική σύγκρουση. Ενδέχεται να υπάρξουν άσκοπες σπατάλες σε οικογενειακό επίπεδο, που ενισχύουν τον εκνευρισμό που νιώθετε, δημιουργώντας μία συγκρουσιακή διάθεση ανάμεσα σε εσάς και το στενό σας περιβάλλον. Αναλόγως θα επηρεαστεί και ο γάμος σας, εφόσον είστε παντρεμένοι, φροντίστε μόνο τις διαφωνίες να μην τις εκφράζετε με σφοδρότητα, διότι σε περίπτωση που η κατάσταση ξεφύγει από τον έλεγχο, οι συνέπειες δε θα είναι ούτε ευχάριστες, ούτε προς όφελός σας. Επειδή αυτή η όψη συνηθίζει να εκδηλώνεται και με τη μορφή ζημιών, δεν αποκλείεται να παρουσιαστούν τέτοιες στους χώρους που στεγάζουν την καθημερινότητά σας ή/και στα αντικείμενα που την διευκολύνουν. Γι’ αυτό, αν σας προκύψει κάποια βλάβη, αποφύγετε να ασχοληθείτε οι ίδιοι μ’ αυτή και παραχωρήστε αυτήν την εργασία σε κάποιον ειδικό.

ΤΟΞΟΤΗΣ: Είδατε τα οικονομικά σας να αυξομειώνονται αρκετές φορές, τις περισσότερες όμως είχατε την βεβαιότητα ότι η πορεία τους ήταν ανοδική. Ωστόσο, κάνοντας τον απολογισμό σας διαπιστώνετε ότι όχι μόνο δεν βελτιώθηκαν, αλλά βρεθήκατε και ζημιωμένοι. Η περίοδος που διανύετε τώρα σας φέρνει αντιμέτωπους με τα λάθη σας, τα οποία σας κόστισαν υλικά, και ηθικά. Βλέπετε τα αποτελέσματά τους να επηρεάζουν την καθημερινότητά σας σε σημαντικό βαθμό, γεγονός που σας προκαλεί έντονο εκνευρισμό. Μάθετε από τα λάθη σας και αποφύγετε τις συγκρούσεις, ιδιαίτερα στις επικοινωνίες, τις μετακινήσεις, την εργασία και την οικογένειά σας. Για τα λάθη που έχετε κάνει ευθύνεστε αποκλειστικά εσείς. Αναλάβετε τις ευθύνες σας. Η αλήθεια είναι πως θα προσπαθήσετε να καλύψετε το χαμένο έδαφος και να αναπληρώσετε τις οικονομικές απώλειες, μέσο των κοινωνικών σας γνωριμιών που ίσως να προέρχονται και από το χώρο των επαγγελματικών. Μην ενθουσιαστείτε, πριν να ακούσετε τους όρους τους, διότι οι εκπλήξεις ενδέχεται να μην είναι ευχάριστες.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Το διάστημα που πέρασε γίνατε μάρτυρες εσωτερικών ζυμώσεων, που αναδιαμόρφωσαν την προσωπικότητα και το χαρακτήρα σας, όμως επιμένετε να εξωτερικεύετε τις αρνητικές σας μεταβολές. Γίνατε πιο απαιτητικοί απέναντι στην οικογένεια σας, σε ό,τι αφορά κυρίως στην οικονομική διαχείριση των οικογενειακών εσόδων, κάτι που πολλές φορές σας έκανε να εκφραστείτε με υπεροψία και εριστικότητα. Όμως όση υπομονή και αν έκαναν μαζί σας, έρχεται η ώρα να εκφράσουν τη δυσφορία τους σχετικά με το δεσποτισμό σας. Καλό θα ήταν να μην επιτρέψετε στον εαυτό σας να παρασυρθεί σε διαμάχες, καθώς δεν αποκλείεται να βρεθείτε με την πλάτη στο τοίχο. Ίσως ο εκνευρισμός σας να εντείνεται και εξαιτίας ζημιών που προκύπτουν στο σπίτι και κάνει απαραίτητη την επιπλέον οικονομική σπατάλη που τόσο σας ενοχλεί. Αυτήν την περίοδο χρειάζεται να είστε πιο προσεκτικοί σε τυχερά παιχνίδια. Εάν ξοδεύετε χρήματα να είστε σίγουροι για τις εγγυήσεις που σας δίνουν ή ακόμα αν αθλείστε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στα ανταγωνιστικά αθλήματα.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Δέχεστε καθημερινά αλλαγές, τις οποίες, ωστόσο, αδυνατείτε να δεχτείτε. Είναι γεγονός πως δεν μπορείτε να τις ελέγξετε ή να τους αντισταθείτε, αλλά αυτό το γνωρίζετε ήδη. Συνηθίζετε να αντιδράτε σε οτιδήποτε περιοριστικό και ακόμα περισσότερο όταν αυτούς τους περιορισμούς, σας τους θέτουν τρίτοι. Έτσι και τώρα, παρασύρεστε από το έμφυτό σας αίσθημα ανεξαρτησίας, προβαίνοντας σε ακραίες ή ακόμα και ριψοκίνδυνες συμπεριφορές. Είναι καλή στιγμή να κάνετε κάτι που σπάνια επιλέγετε: Να μην αντιδράτε! Ίσως είναι δύσκολο, όμως προκειμένου να αποφύγετε συγκρούσεις που θα κάνουν δύσκολη την καθημερινότητά σας και τη συμβίωση με τους οικείους σας, πρέπει να κάνετε ένα βήμα πίσω. Διαφορετικά ενδέχεται να γίνετε μάρτυρες αλλαγών, οι οποίες αυτή τη φορά δεν θα αφορούν στην καθημερινότητα σας, αλλά σε εσάς τους ίδιους και στον τρόπο με τον οποίο τις αντιμετωπίζετε. Επιπλέον, μπορεί να αφορά στην ενέργειά σας, η οποία θα απορροφάται από τη δυναμική του περιβάλλοντός σας που επιλέγει, αυτή τη φορά, να αντισταθεί στην αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά σας.

ΙΧΘΥΕΣ: Αναζητήσατε τους τρόπους που θα σας βοηθούσαν να βελτιώσετε την οικονομική σας κατάσταση, μέσω φιλικών προσώπων ή οργανισμών, όπου με τη σειρά τους σας βοήθησαν μέχρι εκεί που μπορούσαν. Ίσως να μην ήταν αρκετό, για αυτόν ακριβώς τον λόγο, και εξαιτίας της ανυπομονησίας σας, παρασύρεστε σε ρίσκα που θέτουν σε κίνδυνο ακόμα και τα σταθερά σας έσοδα. Αυτή σας η ανάγκη για αύξηση των εσόδων σας, σας κάνει επιρρεπείς στην εκμετάλλευση και αν δεν είστε εγκρατείς και προσεκτικοί στη διαχείριση των χρημάτων σας, είναι πολύ πιθανό να βρεθείτε προ -δυσάρεστου- απροόπτου. Ωστόσο, αυτό το διάστημα, θα διαπιστώσετε ότι η κοινωνική σας συμπεριφορά αλλάζει, και χαρακτηρίζεστε από έντονο δυναμισμό και απρόβλεπτη εκρηκτικότητα. Φυσικά, αυτή η κατάσταση έχει τόσο θετική, όσο και αρνητική πλευρά. Στα θετικά εντάσσεται η δυναμική αντιμετώπιση της καθημερινότητας και η ενεργητικότητα που σας επιτρέπει να ασχολείστε με πολλές δραστηριότητες που τελεσφορούν, ενώ στα αρνητικά η τάση στον εκνευρισμό, που μπορεί να δυσκολέψει καθημερινότητα και μετακινήσεις.