Αποκλειστικό αντικείμενο τη νέα γενιά έχει η  σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΚΟΙΠ, που θα πραγματοποιηθεί υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, με διευρυμένη σύνθεση και συμμετοχή υπουργών.

Η συνεδρίαση, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, θέλει να καταδείξει τη σημασία που αποδίδει η κυβέρνηση στη νεολαία, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της.

Κατά τη συνεδρίαση αναμένεται να αποφασιστούν προτάσεις πολιτικής που απαντούν σε ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων που αφορούν στην καθημερινότητα των νέων, σε μια σειρά τομέων, όπως στην εκπαίδευση, στην αγορά εργασίας, την επιχειρηματικότητα, στην καινοτομία κ.ά.

Η νέα γενιά «χτυπήθηκε» ιδιαίτερα από την κρίση και τις πολιτικές λιτότητας, με βαριές συνέπειες, μεταξύ άλλων, την υψηλή ανεργία, την ετεροπασχόληση και το brain drain.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, πριν από ένα χρόνο περίπου, το ΚΥΣΚΟΙΠ της 27ης Μαρτίου 2017, έλαβε την απόφαση για τη συγκρότηση ολοκληρωμένης στρατηγικής για τη νέα γενιά. «Στο μεσοδιάστημα υπήρξαν διεργασίες, οι οποίες εμπλουτίστηκαν από τις διαβουλεύσεις στο πλαίσιο των Περιφερειακών Αναπτυξιακών Συνεδρίων και τη διαδικασία κατάρτισης της Αναπτυξιακής Στρατηγικής, αφού στόχος είναι οι νέοι άνθρωποι, να αποτελέσουν τον κορμό της προσπάθειας συνολικής ανάκαμψης της χώρας».

Στο σημερινό ΚΥΣΚΟΙΠ «αναμένεται να παρουσιαστούν τα αποτελέσματα των ενεργειών που έχουν προηγηθεί και να εγκριθεί ο οδικός χάρτης των επόμενων βημάτων για την υλοποίηση των δράσεων υπέρ των νέων» όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές.