Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα drones, είναι η νέα τακτική του ισραηλινού στρατού για να «σπάει» τις διαδηλώσεις των Παλαιστινίων, εκτοξεύoντας χημικά και δακρυγόνα κατά του πλήθους που διαμαρτύρεται.

Ειδικά από τον Μάρτιο, όταν οι Παλαιστίνιοι προσεγγίζουν τον τσιμεντένιο φράχτη που χωρίζει τις δύο χώρες τότε τα ισραηλινά τηλεκατευθυνόμενα αεροπλανάκια διαλύουν το πλήθος, με αποσπώμενα αέρια.

Κι όμως… Οι Παλαιστίνιοι απαντούν στα drones με τις «θρυλικές» σφεντόνες τους.

Σαν άλλος Δαβίδ εναντίον Γολιάθ, ένας Παλαιστίνιος διαδηλωτής κοντά στα σύνορα της Γάζας κατόρθωσε να καταρρίψει ένα ισραηλινό drone με πέτρες και μια σφεντόνα.

Το βίντεο που δημοσιεύτηκε σε απευθείας σύνδεση είναι αποκαλυπτικό.

Σύμφωνα με το RT, δεν υπήρξε καμία αντίδραση από το Ισραήλ, αν και το Τελ Αβίβ έχει παραδεχτεί ότι χρησιμοποιεί drones για την παρακολούθηση των παλαιστινιακών διαμαρτυριών.

Οι διαδηλώσεις των Παλαιστινίων πρόκειται να συνεχιστούν μέχρι το Nakba στις 15 Μαΐου, μια ημέρα που για τους Παλαιστίνιους σηματοδοτεί τη μαζική εκκένωση από τη γη τους ως αποτέλεσμα της ίδρυσης του Ισραήλ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας, τουλάχιστον 49 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 6.800 τραυματίστηκαν από τότε που ξεκίνησαν οι διαμαρτυρίες, το κίνημα διαμαρτυρίας που αποκαλείται «Μεγάλη Πορεία της Επιστροφής» πριν από πέντε εβδομάδες.