Είναι γνωστό ότι το Τόκιο είναι μια πόλη-μαρτύριο για τους επισκέπτες που δεν γνωρίζουν την ιαπωνική: δεν υπάρχει πινακίδα για πινακίδα στους δημόσιους χώρους σε άλλη γλώσσα.

Όμως, το 2020, η ιαπωνική πρωτεύουσα φιλοξενεί τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς αγώνες. Έχοντας αυτό στο νου, ο σχεδιαστής Κόσουκε Τακαχάσι σχεδίασε μια γραμματοσειρά που επιτρέπει πρόσβαση στην πληροφορία και σε αυτούς που βλέπουν και σε αυτούς που δεν βλέπουν!

«Σήμερα, σπάνια βλέπουμε κώδικα Μπράιγ σε δημόσιους χώρους, καθώς ό,τι είναι γραμμένο σε αυτόν τον κώδικα καταλαμβάνει μεγαλύτερη επιφάνεια. Επιπλέον, οι άνθρωποι που βλέπουν δεν το θεωρούν σημαντικό» εξηγεί.

«Η γραμματοσειρά Braille Neue απαντά σε αυτό το πρόβλημα, κάνοντας το Μπράιγ εύκολο στη χρήση από ανθρώπους που βλέπουν» προσθέτει.

Ο 24χρονος Ιάπωνας σχεδιαστής δημιούργησε δύο γραμματοσειρές: την Braille Neue Standard (για Αγγλικά) και την Braille Neue Outline (για Αγγλικά και Ιαπωνικά). «Διαδίδοντας τη χρήση αυτής της γραμματοσειράς, πιστεύω πως περισσότεροι θα εξοικειωθούν με τον κώδικα Μπράιγ» τονίζει.

Με δημιουργικό τρόπο, ο Κόσουκε Τακαχάσι μάς προτρέπει να έχουμε συνείδηση των συνανθρώπων μας που δεν έχουν το χάρισμα της όρασης.