Στις 12 πιο όμορφες παραθαλάσσιες πόλεις της νότιας Ευρώπης ο Guardian συμπεριέλαβε και δύο ελληνικές.

Πρόκειται για το Γαλαξίδι και τον Βόλο.

«Στα στενά δρομάκια του Γαλαξιδίου, αρχοντικά μαρτυρούν ότι η πόλη άκμασε τον 19ο αιώνα ως ναυπηγικό κέντρο. Σήμερα, είναι ένα γοητευτικό, χαμηλών τόνων παραλιακό θέρετρο, σε ένα φυσικό λιμάνι περιτριγυρισμένο από βουνά», αναφέρει η βρετανική εφημερίδα για το Γαλαξίδι, ενώ περιγράφει ότι οι πέντε παραδοσιακές πλατείες του οδηγούν στο ψηλότερο σημείο, τον επιβλητικό ναό του Αγίου Νικολάου.

Συμβουλεύει τους επισκέπτες να νοικιάσουν ποδήλατα και να εξερευνήσουν την Πέρα Πάντα, απέναντι από το λιμάνι, ή τις κοντινές παραλίες, όπως το Ανεμοκάμπι, ενώ δεν παραλείπει να τους θυμίσει ότι πολύ κοντά βρίσκονται και οι Δελφοί.

Ο Guardian περιγράφει τον Βόλο ως πόλη ως γεμάτη ενέργεια. Προτείνει βραδινή βόλτα στην παραλιακή και χαλάρωση στους πεζόδρομους, ενώ σημειώνει ότι η παραλία Αναυρος είναι τέλεια για μια βουτιά και έχει καλές ταβέρνες.

Ακόμη, συστήνει στους επισκέπτες να βρεθούν στην παραλία Αλυκές, με τις καφετέριές της, όπως και- όπως είναι φυσικό- μια εκδρομή στο Πήλιο με τα «γραφικά ορεινά χωριά και την υπέροχη θέα».