Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η σύζυγός του Κέιτ Μίντλετον, δούκισσα του Κέμπριτζ, έδωσαν στο τρίτο τους παιδί, που γεννήθηκε την περασμένη Δευτέρα 23 Απριλίου, τα ονόματα Λούις ‘Αρθουρ Τσαρλς, ανακοίνωσαν σήμερα τα Ανάκτορα του Κένσινγκτον.

“Ο δούκας και η δούκισσα του Κέμπριτζ έχουν τη χαρά να ανακοινώσουν ότι ονόμασαν τον γιό τους Λούις ‘Αρθουρ Τσαρλς.

“Το μωρό θα ονομάζεται Αυτού Βασιλική Υψηλότης Πρίγκιπας Λούις του Κέμπριτζ”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Τα ονόματα επιλέχθηκαν για να τιμήσουν τον παππού του νεογέννητου πρίγκιπα Κάρολο και τον Λούις Μάουντμπατεν (1900 -1979), μέντορα του δούκα του Εδιμβούργου Φίλιππου και θείο του, που σκοτώθηκε από βόμβα του Ιρλανδικού Δημοκρατικού Στρατού (IRA) το 1979.

Ο τετράχρονος πρίγκιπας Τζορτζ και ο πατέρας του, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, έχουν δεύτερο όνομα το Λούις, με την ανακοίνωση να προκαλεί έκπληξη και σύγχυση στους θαμώνες των γραφείων στοιχημάτων και σε ειδικούς που πίστευαν ότι το Λούις δεν θα δοθεί και σε τρίτο μωρό των Κέμπριτζ.

Το όνομα ‘Αρθουρ, το οποίο τα προγνωστικά ήθελαν πρώτο, τελικά επιλέχθηκε ως ενδιάμεσο, δεύτερο όνομα.

Οι γονείς του μικρού είπαν το όνομα στη βασίλισσα και στα μέλη της οικογένειας πριν το ανακοινώσουν.

Ο πρίγκιπας Λούις, έκτο δισέγγονο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ και του πρίγκιπα Φίλιππου, είναι πέμπτος στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου μετά τον παππού του, τον πατέρα του, τον αδελφό του Τζορτζ και τη δίχρονη αδελφή του Σάρλοτ.