Νέα μελέτη που παρουσιάστηκε από την Αμερικανική Ψυχολογική Εταιρεία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο διαλογισμός έχει αποτέλεσμα και αρκεί μια ώρα την ημέρα «άσκησης»για να φανούν τα αποτελέσματα.

Η έρευνα διαπιστώνει ότι ο διαλογισμός θα μπορούσε λογικά να «συνταγογραφηθεί» ως αρχική θεραπεία για τους ασθενείς με άγχος προκειμένου να τους προστατεύσει από θέματα σωματικής υγείας.

«Τα αποτελέσματα δείχνουν μια σαφή μείωση του άγχους την πρώτη ώρα μετά τη συνεδρία διαλογισμού και τα πρώτα στοιχεία υποδηλώνουν ότι το άγχος ήταν σημαντικά χαμηλότερο μία εβδομάδα μετά τη συνεδρία διαλογισμού», δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης John J. Durocher, PhD, βοηθός καθηγητής Φυσιολογίας στο τμήμα Βιολογικών Επιστημών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν.

Οι συμμετέχοντες είχαν επίσης μειωμένο μηχανικό στρες – περιλαμβάνει εκείνα τα στοιχεία που επηρεάζουν άμεσα το σώμα και τις λειτουργίες του- στις αρτηρίες τους μία ώρα μετά τη συνεδρία.

«Αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση του στρες στα όργανα όπως ο εγκέφαλος και τα νεφρά και να βοηθήσει στην πρόληψη καταστάσεων όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση» εξηγεί ο επικεφαλής της μελέτης, αναφέρει το vita.gr.

Είναι ευρέως αποδεκτό ότι το άγχος και το στρες προκαλούν φλεγμονή στις αρτηρίες, αυξάνοντας τον κίνδυνο καρδιακών και άλλων προβλημάτων.