Ο Ρόμπερτ ντε Νίρο έχει συνεργαστεί με πολλούς σκηνοθέτες και έχει υποδυθεί δεκάδες ρόλους. Υπάρχει όμως ένας ρόλος στον οποίο θα έλεγε «όχι» και μάλιστα είναι κάθετος σε αυτό. «Θέλεις να μαντέψεις;» είπε σε έναν θαυμαστή του ο Ντε Νίρο, στο πλαίσιο των ερωτήσεων που δεχόταν κατά τη διάρκεια της συζήτησής του με τον Μπράντλεϊ Κούπερ για το κινηματογραφικό φεστιβάλ Tribeca.

«Σου δίνω μία ευκαιρία και μετά θα σου πω» συνέχισε. «Ο Ντόναλντ Τραμπ» είπε, μετά από μια μικρή παύση. Το ακροατήριο ξέσπασε σε χειροκροτήματα και ζητωκραυγές.

Ο διάσημος ηθοποιός έχει δείξει πολλές φορές στο παρελθόν την απέχθεια του για τον Πρόεδρο των ΗΠΑ. Σε ομιλία του, τον περασμένο Μάρτιο, τον είπε «ηλίθιο». «Δείτε τον Πρόεδρό μας. Έβγαλε το Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια, άρα εκτέθηκε σε εκπαίδευση ποιότητας, αλλά παραμένει ηλίθιος» είχε πει.

«Του λείπει κάθε αίσθηση ανθρωπιάς και συμπόνιας. Είχε, βέβαια, να ξεπεράσει την κατάρα του να μεγαλώνεις πλούσιος και κακομαθημένος και τη συμφορά των οστεόφυτων  (ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είχε υπηρετήσει στη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ επικαλούμενος ότι ο στρατιωτικός γιατρός είχε διαπιστώσει πρόβλημα με οστεόφυτα), ίσως αυτό να είχε κάποια επίδραση» είχε ειρωνευτεί, τότε, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο.