Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για παιδοκτονία άσκησε ο εισαγγελέας στην 22χρονη φοιτήτρια που πέταξε το νεογέννητο παιδί της ζωντανό, από μπαλκόνι διαμερίσματος στη Νέα Σμύρνη στον ακάλυπτο πολυκατοικίας.

Εν τω μεταξύ, με κάθε λεπτομέρεια ομολόγησε η 22χρονη στα στελέχη του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέλαβε το μωρό αλλά και αποφάσισε να το «ξεφορτωθεί» μετά τη γέννησή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις αστυνομικές αρχές, η νεαρή κοπέλα ήταν φοιτήτρια σε ΤΕΙ της Καλαμάτας, όπου και έμεινε έγκυος από έναν συμφοιτητή της. Όταν του είπε ότι περίμενε παιδί εκείνος εξαφανίστηκε. Εκείνη αποφάσισε να μην προχωρήσει σε έκτρωση και επέστρεψε στο σπίτι της μητέρας της – τραπεζική υπάλληλο – στη Νέα Σμύρνη. Η 22χρονη αποφάσισε να αποκρύψει την εγκυμοσύνη της ακόμα και από τη μητέρα της, προφασιζόμενη ότι έχει πάρει βάρος, την περίοδο που φοιτούσε στην Καλαμάτα.

Ενώ η μητέρα απουσίαζε, όπως είπε στους αστυνομικούς, έφερε στον κόσμο το αγοράκι μέσα στην μπανιέρα του διαμερίσματος, έκοψε τον ομφάλιο λώρο με ένα ψαλίδι και αμέσως μετά το πέταξε από το μπαλκόνι του δεύτερου ορόφου. Το μόνο, όπως είπε στους αστυνομικούς, που την ενδιέφερε ήταν να μην βρει η μητέρα της το μωρό στο σπίτι.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί της είχαν πάρει κατάθεση λίγο μετά την εύρεση του νεκρού βρέφους και είχαν καταλάβει πως κάτι δεν πάει καλά στην υγεία της.  Είχαν επίσης εκτιμήσει πως ενδεχομένως η μητέρα του μωρού να «κρυβόταν» σε κάποιο από τα διαμερίσματα από το σύμπλεγμα των πέντε πολυκατοικιών που έβλεπαν στον ακάλυπτο όπου εντοπίστηκε το άτυχο παιδί. Αυτός ήταν, άλλωστε, και ο λόγος που αποφάσισαν να της πάρουν δείγμα DNA, το οποίο τελικά ταυτοποιήθηκε με αυτό του νεκρού μωρού και συνελήφθη.

Αμέσως μετά την ομολογία της και την τυπική ταυτοποίηση των λεγομένων της από τα Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, οι αστυνομικοί τη μετέφεραν σε δημόσιο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται φρουρούμενη, καθώς φοβήθηκαν όχι μόνο την ιατρική επιπλοκή, αλλά έκριναν ότι χρειάζεται και ψυχολογική υποστήριξη.

Υπενθυμίζεται ότι όπως προέκυψε από την ιατροδικαστική εξέταση, το βρέφος γεννήθηκε υγιές και πέθανε πιθανότατα από παθολογικά αίτια, λόγω έλλειψης φροντίδας και εξαιτίας των κακουχιών ως συνέπεια της εγκατάλειψής του στον υπαίθριο, ακάλυπτο χώρο πολυκατοικίας.

Το βρέφος θεωρείται ότι έμεινε τουλάχιστον 12 ώρες στο κρύο προτού ξεψυχήσει.