Το μεγαλύτερο ελληνικό φεστιβάλ αφιερωμένο στα comics Comicdom Con Athens, ανοίγει τις πύλες του για 13η συνεχή χρονιά, στις 20, 21 και 22 Απριλίου στην Ελληνοαμερικανική Ένωση και στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος. Είτε είσαι φαν των comics, είτε των video games ή απλά σου αρέσει η φαντασία και γοήτευεσαι από την μαγεία της 9ης Τέχνης, τότε σίγουρα δεν θες να το χάσεις.

Tο πρόγραμμα του φετινού τριημέρου περιλαμβάνει εκθέσεις, παρουσιάσεις-ανοιχτές συζητήσεις με θέματα όπως «τα comics στην Ελλάδα του 2018», και «η πολιτική ορθότητα στην 9η Τέχνη», workshops για τις τεχνικές τού σεναρίου και της εικονογράφησης από τους προσκεκλημένους και επιλεγμένους Έλληνες δημιουργούς, διαγωνισμό Comicdom Cosplay, με ήρωες από όλο το φάσμα της ποπ κουλτούρας να ζωντανεύουν επί σκηνής και με τον νικητή να εκπροσωπεί τη χώρα μας στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό EuroCosplay στο MCM EXPO του Λονδίνου, sketch event με θέμα τον Moebius και το ιστορικό τεύχος «Action Comics #1». Όπως κάθε χρονιά, ετσι και φέτος θα υπάρχει μπαζάρ ελληνικών καταστημάτων comics και εκδοτικών εταιρειών με όλες τις νέες κυκλοφορίες και με σημαντικές εκπτώσεις σε παλαιότερες. Κι όλα αυτά με είσοδο ελεύθερη.

Ολες τις μέρες που διαρκεί το Comicdom Com θα υπάρχουν και ειδικές προβολές ταινιών κινουμένων σχεδίων και ντοκιμαντέρ.

Η φετινή διοργάνωση φιλοξενεί 10 διεθνώς καταξιωμένους δημιουργούς: Τον Νεοζηλανδό δημιουργό, υπεύθυνο για την αναβίωση σε comics των δημοφιλών «ΤΗΕ MUPPET SHOW» και «POPEYE», Roger Langridge, τον Βρετανό σεναριογράφο comics όπως τα «X-MEN LEGACY», «STAR WARS: APHRA, ΤΗΕ DREAMING» και «THE SANDMAN UNIVERSE», Simon Spurrier, τον βραβευμένο Γάλλο δημιουργό, διάσημο για τους ασυνήθιστους χαρακτήρες και τους σκοτεινούς χρωματισμούς του, Nicolas de Crécy, τη βραβευμένη δημιουργό των graphic novels «EXIT WOUNDS» και «THE PROPERTY», Rutu Modan, την ανερχόμενη καλλιτέχνιδα από την Τουρκία, γνωστή για τη συνεργασία της με την Image Comics, Sümeyye Kesgin, τη δημιουργό τού εβδομαδιαίου comic «THE ARTIST» για το Vice.com., Anna Haifisch, τη Λιβανέζα εικονογράφο και δημιουργό του graphic novel «TOUTES LES MERS», Michèle Standjofski, τη graphic designer σε comics, αλλά και σε κινηματογραφικές καμπάνιες για τη Disney και τα Universal Studios, Emma Price, και τους Nicolas Wouters και Δημήτρη Μαστώρο από τις Βρυξέλλες, δημιουργούς τού ανατρεπτικού graphic novel «ΕΞΑΡΧΕΙΑ: ΤΟ ΠΙΚΡΟ ΝΕΡΑΝΤΖΙ».

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους δημιουργούς και τα έργα τους στα αντίστοιχα Q&A panels και signings.

Το φεστιβάλ διοργανώνουν η Comicdom Press, η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, με την οικονομική υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.